Kategoria: Haulikko

English Sportingin SM: Tapper ja Huotari veivät SM-kultaa Mikkelissä

Roope Tapper (Sibbo Skyttegille) ja Johanna Huotari (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) veivät English Sportingin SM-kultaa Mikkelissä.

Kaksipäiväisen kilpailun yleisen sarjan voittoon ampui kisaa jo lauantaina johtanut Roope Tapper (Sibbo Skyttegille) tuloksella 179/200. Suomen mestaruus oli Tapperille toinen yleisessä sarjassa sporting-lajeissa ja menestystä on ehtinyt kertyä juniorisarjojen lisäksi kansainvälisistä kilpailuista. Toiseksi sijoittui sunnuntaina hyvin ampunut Pekka Hautamäki (Lehtimäen Ampujat), joka nousi viitospaikalta hopealle ennen Juhani Moilasta (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura).

Haulikolla ammuttavassa lajissa kilpailtiin Kyrönpellon ampumaradan alueelle rakennetulla radalla, joka piti sisällään metsäisen osuuden ja niiden vastapainoksi kolme ampuma-asemaa kivääriradoilla. Kullakin asemalla ammuttiin kahta kiekkoa, jotka heitettiin joko samaan tai eri aikaan kahdesta eri heittimestä.

– Hienot ja haastavat radat oli onnistuttu tekemään uuteen paikkaan ja kaikki kyllä jäi radalle mitä pystyi antamaan. Kiekot olivat sunnuntaina kireitä, eli niitä oli ammuttava nopeasti paineen alla. Hyvä ryhmä paransi suoritusta, kun käytiin siinä keskenään kisaa. Varsinaisesti mitään vaikeaa asemaa ei ollut vaan pummit tulivat sinne tänne, Tapper sanoi.

Naisten sarjassa voittoon nousi pudotusammunnan kautta Johanna Huotari (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura). Huotari oli kisassa lauantain jälkeen kolmantena mutta nousi tasatulokseen 141/200 kisaa johtaneen Sirpa Laurikaisen (Keski-Suomen Haulikkoampujat) kanssa. Pudotusammunnassa ammutaan viisi kahden kiekon paria voittajan selvittämiseksi ja tässä Huotari vei voitoin kiekoin 5–2.

– Kiekot olivat kivoja ja teknisiä, ja piti päättää rohkeasti milloin ampuu, muuten tilaisuus meni, kommentoi Huotari jo lauantain suorituksen jälkeen.  Ampuminen oli haastavaa mutta niin se näytti olevan monella muullakin. Ennakko-odotuksia ei ollut, mutta lauantain jälkeen tuli sellainen etiäinen, että tässä voi vielä päästä ratkomaan mitaleita.

Junioriampujien keväällä EM-kultaa voittanut joukkue kisasi myös Mikkelissä ja valtasi kärkisijat Y17- ja Y20-sarjoissa. Parhaiten ampui Y17-sarjan voittanut Roope Ojansuu (Hyvinkään Metsästysampujat), 165/200. Roope Hanni (Oulun Metsästys- ja Ampumaseura) puolestaan vei Y20 mestaruuden.  Oulun Metsästys- ja Ampumaseura (OMAS) oli vahva myös joukkuekilpailuissa missä se voitti sekä yleisen sarjan että naisten joukkuemestaruudet.

Muita Suomen mestaruuksia voittivat Pauli Moilanen (OMAS) Y56-sarjassa tuloksella 161, Jorma Lehmonen (NoSA) tuloksella 142 ja Pertti Laine (KSA) Y73-sarjassa 126 kiekolla.

Laji on erityisen suosittu kotimaassaan Englannissa ja Mikkelissä jaetut Suomen mestaruudet kiinnostivat lopulta 105:tä kilpailijaa.

Kaikki tulokset Mikkelin Ampujien sivuilla

Teksti ja kuvat: Janne Kovanen

Yleisen sarjan mitalistit.

Naisten sarjan mitalistit.

Lonaton MC: RPO-ampuja Ahokas jakaa skeetissä kärkipaikkaa ensimmäisen päivän jälkeen

RPO-ampuja Samuli Ahokas oli yksi neljästätoista ampujasta, jotka rikkoivat kaikki 50 kiekkoa skeetin avauspäivänä maailmancupissa Lonatossa.

Timi Vallioniemi on kilpailussa 21:ntenä (24+25), Pariisin olympialaisiin valittu Eetu Kallioinen 48:ntena (24+24) ja Tommi Takanen 51:ntenä (25+23).

Naisten skeetissä ainoa suomalaisedustaja Marjut Heinonen on 39:ntenä tuloksella 44 (23+21). Kilpailun kärkipaikalla on Ruotsin Victoria Larsson tuloksella 49.

Sunnuntaina sekä naiset että miehet ampuvat jälleen 50 kiekkoa. Peruskilpailun viimeiset 25 kiekkoa sekä finaalit ammutaan maanantaina.