
Markus Ahtiainen valittiin lauantaina jatkamaan Suomen Ampumaurheiluliiton liittovaltuuston puheenjohtajana.
Suomen Ampumaurheiluliiton (SAL) liittovaltuuston kevätkokous pidettiin lauantaina 12. huhtikuuta. Kokouspaikka oli Kauhajoki, mutta kokoukseen voi osallistua myös etäyhteyksin.

Kokouksessa valittiin liittovaltuuston puheenjohtaja ja kaksi varapuheenjohtajaa seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi (2025–2026). Markus Ahtiainen (Etelä-Suomi) jatkaa puheenjohtajana. Varapuheenjohtajiksi valittiin Matti Viljakainen (Lounais-Suomi) ja Pekka Heiskanen (Kaakkois-Suomi).
Kokouksessa valittiin uusi ehdollepanotoimikunta valmistelemaan SAL:n kokouksessa ja liittovaltuuston kokouksessa tehtäviä henkilövalintoja. Ehdollepanotoimikuntaan valittiin Markus Ahtiainen puheenjohtajaksi ja jäseniksi Mikael Ekberg (Etelä-Suomi), Risto Kilpeläinen (Itä-Suomi), Pekka Heiskanen (Kaakkois-Suomi), Jari Lehtinen (Keski-Suomi), Jukka Nikkari (Lounais-Suomi) ja Marko Mäkelä (Pohjanmaa). Ehdollepanotoimikunnan toimikausi on kaksi vuotta kevätkokoukseen 2027 asti.
Valtuusto hyväksyi kokouksessaan vuoden 2024 toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja muille tilivelvollisille.
Ampumaurheiluliiton toiminnanjohtajan Anne Laurilan mukaan viime vuosi oli liiton toiminnassa hyvin aktiivinen. Vuoden aikana panostettiin vaikuttamistyöhön pääministeri Petteri Orpon (kok) hallitusohjelmassa olevien, ampumaratoihin liittyvien tärkeiden tavoitteiden toteuttamiseksi, kuten esimerkiksi tuhannen ampumaradan tavoitetta.

Pariisin olympialaisissa oli kolme suomalaista urheiluampujaa, ja huippu-urheilussa saavutettiin 68 arvokisamitalia.
Ruutikankaan uudessa ampumaurheilukeskuksessa Limingan ja Lumijoen kuntien alueella järjestettiin heinä-elokuussa ensimmäiset isot kisat eli kivääripracticalin MM-kilpailut, jotka herättivät valtavan ampumarata-alueen eloon. Kivääripracticalin MM-kisa oli ensimmäinen practicalin MM-kilpailu koskaan Suomessa.
Practical avasi Ruutikankaan arvokilpailutapahtumien kauden, sillä seuraavat ampumaurheilun arvokisat järjestetään siellä jo ensi kesänä (kasa-ammunta ja siluetti).
Euroopan ampumaurheiluliiton (ESC) puheenjohtaja Alexander Ratner haastoi helmikuussa SAL:n ja samalla myös Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) puheenjohtajan Luciano Rossin ja Italian ampumaurheiluliiton oikeuteen Saksassa.
Viime vuoden lopulla liittokokouksessa hyväksyttiin uusi strategia vuosille 2025–2028.
Vuoden 2024 tilinpäätös oli ylijäämäinen 11 393,66 euroa. Toiminnan kulut olivat yhteensä 3 145 325,89 euroa ja tulot yhteensä 3 156 719,55 euroa. Tilinpäätöksessä on yhteensä 40 000 euroa vielä toteutumatonta kulua edellä mainitun oikeustapauksen vuoksi. Suurimmat säästöt tulivat digijärjestelmäkehityksessä, hallinnossa ja Urheiluampuja-lehdessä.
Ampumaurheiluliiton koordinoima kuuden järjestön yhteinen ympäristölupahanke jatkui myös viime vuonna. Hankkeen kokonaiskulut SAL:n kirjanpidossa olivat 314 491 euroa ja tulot samansuuruiset. Maa- ja metsätalousministeriön valtionavustuspäätös saatiin kolmivuotisena ja yhteisvastuullisesti Suomen Metsästäjäliiton kanssa, eli jatkossa osa hankkeen kuluista on Metsästäjäliiton kirjanpidossa. Hankkeelle saatiin rahoitusta MMM:n ja hankeosapuolten omarahoituksen lisäksi Maanpuolustuksen kannatussäätiöltä ja Urlus-säätiöltä.
Liittovaltuuston päätöksen mukaan vuoden 2026 jäsenseuroilta kannettavan jäsenmaksun suuruus yli 20-vuotiasta jäsentä kohti pysyy 28 eurossa. Hallitus esitti tähän kahden euron korotusta. Erillisten yhdistysten jäsenmaksu pysyy ennallaan eli 450 eurossa. Lisenssien hinnat pysyvät ennallaan. Aikuisten lisenssin hinta on myös ensi vuonna 45 euroa ja nuorten lisenssin 10 euroa. Harrastelisenssin hinta pysyy 30 eurossa. Yli 70-vuotiaiden lisenssi on myös ensi vuonna 25 euroa.
Kaikista lisensseistä ohjataan lisenssiseuralle 3 euroa per lisenssi.
Valtuusto päätti pitää ylituomarikortin hinnan 30 eurossa. I-luokan tuomarikortin hinta pysyy myös ennallaan (15 euroa). Muovikortilliset lisenssit maksavat ensi vuonna saman verran kuin tänä vuonna eli 6 euroa.
Kilpailulupien hinnat ovat seuraavat: kilpailulupa ennätyskelpoinen tai vastaava ei-ISSF-lajin kilpailu 100 e/ 1. päivä, lisäpäivät 20 e/päivä; hinnat, jos tuloksia ei julkaista Kitissä sääntöjen mukaan, ovat 200 e/1-päiväinen, 300 e/monipäiväinen. Maksut ovat samat kuin tänä vuonna.
Avoimet alueelliset kilpailut tai vastaavat lajijaoston hyväksymät kilpailut alue- tai lajijaosto päättää. Kilpailulupamaksu saa edelleen olla enintään 25 e/päivä.