Nuorten Euroopan liigan finaali: Suomi ei päässyt mitaliotteluihin
12.10.2024 klo 15:16

Suomen EYL-joukkue: Santeri Kenola (vas.), Sonja Nenonen, Nanna Uuttu ja Kasper Kemppainen. (Kuva: Mari Backman-Hyrkäs)

Suomi voitti nuorten Euroopan liigan finaalissa kaksi ja hävisi kaksi ottelua. Se ei päässyt alkulohkosta sunnuntain mitaliotteluihin.

Nuorten Euroopan liigan (European Youth League) finaalitapahtuma jatkui lauantaina Serbian Novi Sadissa. EYL:ssä kilpaillaan 10m ilmakiväärissä ja -pistoolissa.

Suomi voitti avauspäivänä perjantaina Viron (13–11) ja hävisi Ukrainalle (6–18). Lauantaina ammuttiin alkulohkon kaksi viimeistä ottelua, joissa Suomi kohtasi Montenegron ja Kroatian. Suomi voitti Montenegron 18–6 ja hävisi Kroatialle 6–18.

Suomen joukkueessa ampuivat Sonja Nenonen (Simpeleen Hahlo), Nanna Uuttu (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Santeri Kenola (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Kasper Kemppainen (Keski-Suomen Ampujat). Joukkueenjohtajana ja valmentajana toimi Mari Backman-Hyrkäs.

Kymmenen finaalijoukkuetta oli jaettu kahteen alkulohkoon. Niiden parhaat kohtaavat sunnuntaina kultamitaliottelussa ja kakkoset pronssimitaliottelussa. Suomen saldo – kaksi voittoa ja kaksi tappiota – ei riittänyt mitaliotteluihin, Backman-Hyrkäs sanoi. Suomi sijoittui lopulta kuudenneksi.

Uutun mukaan kisareissu EYL-finaaliin on ollut ”todella hieno kokemus kaikin puolin”.

– On ollut hienoa päästä kisaamaan erilaista kisaa kuin normaalisti. Ollaan joukkueen kanssa tsempattu tosi hyvin toisiamme ja valmentajan Marin tuen sekä osaamisen avulla on pystytty korjaamaan kaikki ”ongelmat”. Kilpailuissa on ollut hyvin kansainvälinen tunnelma, Uuttu sanoi.

– Minulla ammunnat on mennyt paremmin kuin Liettuan karsinnoissa, ja olen suhteellisen tyytyväinen. Erityisesti viimeinen kisa meni hyvin. Vähän haasteita on kuitenkin ollut, mikä on rokottanut kokonaistulosta. Kaikin puolin on ollut hieno kokemus, josta jää paljon oppia itselle!

Suomi saavutti paikan EYL:n finaaliin, kun se sijoittui toiseksi huhtikuussa Liettuassa järjestetyssä pohjoisen alueen karsinnassa. Finaalissa oli mukana kummassakin lajissa kymmenen maata – ilmakiväärissä Suomen lohkon lisäksi Unkari, Norja, Italia, Serbia ja Slovenia.

EYL:ssä saavat kilpailla vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet. Suomen maajoukkuevalmennus on linjannut, että kilpailu ei koske maajoukkueurheilijoita.

Kaikki tulokset löytyvät Siuksen verkkosivuilta. Lopulliset tulokset ESC:n verkkosivuilla.

// Artikkelia päivitetty ma 14.10. klo 10.30: päivitetty Suomen lopullinen sijoitus ja linkki ESC:n uutiseen. //