MM-Peru: Suomi 9:s skeetin parikilpailussa
2.10.2024 klo 07:27

Lassi Kauppinen ja Nea Vallioniemi Perun MM-radalla. (KUva: Janne Vallioniemi)

Suomi sijoittui yhdeksänneksi skeetin parikilpailussa nuorten MM-kilpailuissa Perussa. Lauri Syrjä ampui poikien 50m ilmakiväärin kolmiasentoisessa kilpailussa sijalle 18.

Teksti: Assi Sipola

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää nuorten MM-kilpailut Perun pääkaupungissa Limassa. Kilpailut alkoivat lauantaina, ja viimeiset mitalit jaetaan ensi sunnuntaina.

Tiistaina (1.10.) suomalaisurheilijat ampuivat skeetin parikilpailun sekä poikien 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls).

Skeetin parikilpailussa Suomea edustivat Lassi Kauppinen (Ala-Hämeen Ampujat) ja Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat). Suomi teki peruskilpailussa tuloksen 136, jolla se ylsi sijalle 9. Kauppinen tähtäsi 69 (24+22+23) pistettä ja Vallioniemi 67 (22+23+22) pistettä.

– Tämä kisapäivä oli aika tasapaksua suorittamista. Liikaa pummeja tuli ammuttua, Kauppinen kommentoi.

– Olen ihan tyytyväinen tämän päivän suorituksiin. Sain parannettua tekemistä peruskisasta, ja ammunta tuntui hyvältä, sanoi Vallioniemi.

Italia 2 oli karsinnan paras tuloksellaan 144/150. Kultamitaliottelussa kohtasivat karsinnan kaksi parasta eli Italia 1 ja Italia 2. MM-kulta meni Italia 2:lle, jonka voittopisteet olivat 39–37.

Yhdysvaltain joukkueet kohtasivat pronssiottelussa. Sen voitti Yhdysvallat 2 pistein 38–36.

Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura) ampui poikien 50m pienoiskiväärin 3×20 kilpailussa tuloksen 580, jolla hän ylsi sijalle 18. Syrjän tulokset olivat asennoittain: polvi 192, makuu 193 ja pysty 195. Peruskilpailun parhaan tuloksen (588) tekivät Milan Prusek (Tshekki) ja Braden Peiser (Yhdysvallat). Peiser voitti lopulta MM-kultaa tuloksellaan 460,3.

Lauri Syrjä. (Kuva: Joni Stenström)

– Ensimmäinen karsinta oli hyvä kisa. Ammunta kulki joka asennolta, ja oli luottavainen ote tekemisessä. Keli oli myös kohdallaan, joten siitä ei tarvinnut huolehtia. Varsinaisessa peruskilpailussa olin vaikeuksissa tuulen kanssa. Olin liian varovainen ja keskittyminen meni siihen. Olen tyytyväinen aamun kilpailuun. Se oli varmaan yksi parhaita kilpailuja mitä olen ampunut. Vaikka jäin finaalitavoitteesta, olen silti tyytyväinen karsintakisan vuoksi, Syrjä pohti suoritustaan.

Suomesta MM-kisoihin osallistuu kuusi ampumaurheilijaa. He kilpailevat kiväärissä sekä skeetissä ja trapissa. Kaikkiaan MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 536 urheilijaa, jotka edustavat 50 eri maata.

Nuorten MM-kilpailut (kivääri, pistooli, haulikko)
26.9.–7.10. Lima, Peru

Suomalaislajien tuloksia ti 1.10.

Skeet, parikilpailu, karsinta (150 kiekkoa): 1) Italia 2 144, 2) Italia 1 142, 3) Yhdysvallat 1 141 … 9) Suomi 136. 19 joukkuetta.

Kultamitaliottelu: Italia 2 – Italia 1 39–37
Pronssimitaliottelu: Yhdysvallat 2 – Yhdysvallat 1 38–36

Poikien 50m pienoiskivääri 3×20 ls, peruskilpailu: 1) Milan Prusek Tshekki 588/30x, 2) Braden Peiser Yhdysvallat 588/29x, 3) Romain Aufrere Ranska 587, … 18) Lauri Syrjä Suomi 580. 44 osanottajaa.

Finaali: 1) Braden Peiser Yhdysvallat 460,3, 2) Victor Lindgren Ruotsi 460,2, 3) Jens Oestli Norja 447,4.

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.