MM-Peru: Lassi Kauppinen kuudes skeetin finaalissa
1.10.2024 klo 07:02

Lassi Kauppinen vauhdissa Perun MM-kilpailuissa. (Kuva: Joni Stenström)

Suomalaisampujien päivän parhaan tuloksen nuorten MM-kilpailuissa ampui Lassi Kauppinen, joka sijoittui kuudenneksi poikien skeetin finaalissa. Lauri Syrjä oli kymmenes poikien ilmakiväärissä.

Teksti: Assi Sipola

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää nuorten MM-kilpailut Perun pääkaupungissa Limassa. Kilpailut alkoivat lauantaina, ja viimeiset mitalit jaetaan sunnuntaina 6. lokakuuta.

Suomesta MM-kisoihin osallistuu kuusi ampumaurheilijaa. He kilpailevat kiväärissä sekä skeetissä ja trapissa. Kaikkiaan MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 536 urheilijaa, jotka edustavat 50 eri maata.

Maanantaina (30.9.) suomalaisurheilijat ampuivat skeetin henkilökohtaisten kilpailujen toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa sekä 10m ilmakiväärin henkilökohtaiset kilpailut.

Nea Vallioniemi. (Kuva: Janne Vallioniemi)

Lassi Kauppisen (Ala-Hämeen Ampujat) tulos poikien skeetin peruskilpailussa oli 116 (23+24+23+24+22), jolla hän jatkoi finaaliin 6. sijalta. Peruskisan parhaan tuloksen ampui Benjamin Keller (Yhdysvallat) pistein 118.

Kauppinen säilytti finaalissa 6. sijansa tuloksella 15/20. Maailmanmestaruuden voitti Panagiotis Gerochristos (Kreikka), jonka tulos oli 56/60.

– Oma ammunta tuntui hyvältä ja varmalta. Molempina kisapäivinä oli puuskittaista tuulta, joka osaltaan teki ampumisesta hankalampaa. Totta kai harmittaa, että finaali loppui lyhyeen. Siinä riittää vielä tekemistä, Kauppinen totesi.

Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) oli tyttöjen skeetin peruskilpailussa 25. sijalla tuloksellaan 102 (18+17+22+21+24). Parhaan tuloksen 115 ampui Gracelynn Hensley (Yhdysvallat). Tyttöjen skeetin finaalin voitti Ison-Britannian Madeleine Russell (51/60).

– Kisa lähti aika vaikeasti käyntiin, mutta loppua kohden sain parannettua, ja ammunta alkoi tuntua hyvältä. Kilpailuun jäi kuitenkin paljon parannettavaa. Etenkin ensimmäisenä kisapäivänä oli vaikeat sääolosuhteet ja tuuli otti paljon kiekkoon, kommentoi Vallioniemi kilpailuaan.

Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura) ampui poikien ilmakiväärin peruskilpailussa tuloksen 626,0 (103,3+104,2+105,7+104,5+102,9+105,4), jolla hän ylsi 10. sijalle. Syrjä jäi 0,3 pisteen päähän finaalipaikasta. Peruskisan ykkönen oli Braden Peiser (Yhdysvallat) pistein 629,8. Poikien finaalin voitti Parth Mane (Intia) tuloksellaan 250,7.

– Kisa oli työläs, mutta sain aikaan hyvän lopputuloksen. Ei tullut mikään helpolla tänään. Käytin alussa paljon aikaa, että sain homman kulkemaan, tai edes ammuttua. Ammuin kaksi huonoa ysiä, joten tietenkin harmittaa, että jäin vain 0,3 pistettä finaalista. Olen tyytyväinen suoritukseeni. Hyvä kisa pienistä vaikeuksista huolimatta. Kyllä viivalle jäi kaikki mitä tänään oli antaa, Syrjä sanoi.

Lauri Syrjä. (Kuva: Joni Stenström)

Alexandra Rosenlew (Esbo Skytteförening) sijoittui tyttöjen ilmakiväärissä 25:nneksi pistein 625,6 (104,4+105,6+104,4+105,1+102,5+103,6). Zifei Wang (Kiina) ampui peruskisan ensimmäiselle sijalle tuloksellaan 635,7. Hän voitti myös finaalin pistein 253,0.

– Tänään kisa meni hyvin. Tehtiin eilen pieniä muutoksia, ja ne toimivat tänään hyvin. Tästä kisasta jäi kyllä paljon varmempi fiilis tuleviin kisoihin, kommentoi Rosenlew.

Nuorten MM-kilpailut (kivääri, pistooli, haulikko)
26.9.–7.10. Lima, Peru

Suomalaislajien tuloksia ma 30.9.

Poikien skeet, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Benjamin Keller Yhdysvallat 118, 2) Markos Kontopoulos Kypros 118, 3) Panagiotis Gerochristos Kreikka 117, … 6) Lassi Kauppinen Suomi 116. 54 osanottajaa.

Poikien skeet, finaali: 1) Panagiotis Gerochristos Kreikka 56, 2) Benjamin Keller Yhdysvallat 54, 3) Wiktor Pyra Puola 42, … 6) Lassi Kauppinen Suomi 15.

Tyttöjen skeet, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Gracelynn Hensley Yhdysvallat 115, 2) Emilie Bundan Saksa 114, 3) Madeleine Russell Iso-Britannia 113, … 25) Nea Vallioniemi Suomi 102. 35 osanottajaa.

Tyttöjen skeet, finaali: 1) Madeleine Russell Iso-Britannia 51, 2) Gracelynn Hensley Yhdysvallat 48, 3) Arianna Nember Italia 38.

Poikien 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Braden Peiser Yhdysvallat 629,8, 2) Ajay Malik Intia 628,8, 3) Romain Aufrere Ranska 628,3, … 10) Lauri Syrjä Suomi 626,0. 62 osanottajaa.

Poikien 10m ilmakivääri, finaali: 1) Parth Mane Intia 250,7, 2) Liwanlin Huang Kiina 250,0, 3) Braden Peiser Yhdysvallat 229,1.

Tyttöjen 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Zifei Wang Kiina 635,7, 2) Gautami Bhanot Intia 634,7, 3) Oceanne Muller Ranska 633,1, … 25) Alexandra Rosenlew Suomi 625,6. 90 osanottajaa.

Tyttöjen 10m ilmakivääri, finaali: 1) Zifei Wang Kiina 253,0, 2) Oceanne Muller Ranska 251,6, 3) Katie Zaun Yhdysvallat 230,2.

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.