300m kiväärin SM-mitalit jaossa Keuruulla
7.9.2024 klo 19:22

Keuruun Seudun Ampujat järjestää viikonloppuna 300m kiväärilajien henkilökohtaiset ja joukkueiden SM-kilpailut Keuruun ampumaurheilukeskuksessa.

SM-mitaleista ammutaan M-, N- ja Y20-sarjoissa. Kalle Leskinen (Kontiolahden Urheilijat) voitti lauantaina M-sarjan 300m kiväärin makuun SM-kultaa. Leskisen, 72, tulos oli 588. Jari Lehtinen (Keski-Suomen Ampujat) teki saman tuloksen, mutta Leskisellä oli enemmän sisäkymppejä (28–21). Matti Viljakainen (Säkylän Seudun Ampujat) oli kolmas 587 pisteellään.

N-sarjan voitto meni Lempäälän Ampujien Hanna-Kaija Niemiselle (579). Vilma Lähteenmäki (SäSA) voitti Y20-sarjan SM-kultaa tuloksellaan 568. Y20-sarjan vakiokiväärin makuun (40 ls) mestaruus meni Elias Ruususelle (Asikkalan Ampumaseura). Hänen tuloksensa oli 379.

Tapio Kajan (SäSA) otti voiton miesten 300m kiväärin 3×20 ls kilpailussa. 300m kiväärin maajoukkuevalmentajan voittotulos oli 553. Olga Lähteenmäki (SäSA) voitti naisten mestaruuden (537).