Paralympialaiset: Jarkko Mylly 13:s pienoiskiväärissä
5.9.2024 klo 11:57

Jarkko Mylly kuvattuna keskiviikon virallisissa harjoituksissa. (Kuvat: Timo Vaitiniemi)

Jarkko Mylly sijoittui R6 50m pienoiskiväärissä 13:nneksi, kun paralympialaisten ampumaurheilu jatkui torstaina Chateauroux´ssa.

Pariisin paralympialaisten ampumaurheilu jatkui suomalaisittain torstaina Chateauroux´ssa, kun Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) kilpaili R6 50m pienoiskiväärissä. Hän tähtäsi 619,2 pistettä ja sijoittui peruskilpailussa 13:nneksi. Myllyn sarjat olivat 101,6+104,7+102,9+103,6+103,8+102,6.

Kahdeksan parasta eteni finaaliin. Finaaliraja oli 624,2. Juan Antonio Saavedra Reinaldo (Espanja) teki peruskisan parhaan tuloksen 626,9.

Mylly sijoittui viime sunnuntaina R3 10m ilmakiväärikilpailun finaalissa hienosti seitsemänneksi. Paralympialaisten kisaurakka päättyi nyt siis ”piekkarikisaan”.

– Ekassa sarjassa tuli omia virheitä, mutta muuten kohtuutekemistä. ”Jakelta” kauden paras tulos, mutta korkein finaalitulos ikinä. Finaaliin olisi vaadittu uusi Suomen ennätys, valmentaja Timo Vaitiniemi sanoi.

Mylly, 42, osallistui paralympialaisiin nyt toisen kerran. Hän teki paralympiadebyyttinsä Tokiossa kolme vuotta sitten. Siellä tulokset riittivät pienoiskiväärikilpailussa 15. sijaan ja ilmakiväärikilpailussa 41. sijaan. Mylly paljasti vasta pari kuukautta kisojen jälkeen, että häneltä murtui oikean jalan sääriluu kolme viikkoa ennen Tokion-matkaa.