Menestystä mustaruudin MM-kilpailuissa
3.9.2024 klo 07:37
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Timo Näätänen-Lihavainen ampui hopeaa Minie (R) -lajissa.

Suomi menestyi hienosti mustaruudin MM-kilpailuissa Italiassa.

Teksti & kuvat: Pasi Anias

Mustaruudin MM-kilpailut ammuttiin elokuun lopussa Italian Veronassa, missä Suomen joukkue menestyi hyvin. Timo Näätänen-Lihavainen ampui hopeaa Minie (R) -lajissa ja pronssia Miquelet (R) -lajissa ja johti Suomen joukkueen jälkimmäisen lajin joukkuekilpailussa (Halikko) hopealle yhdessä Reijo Näätäsen ja Antero Mustamäen kanssa.

Jukka Päärnilä ampui pronssia lajissa Smith & Wesson. Tämä Pohjoismaissa suosittu mustaruutipatruunoita käyttävä revolverilaji oli ensimmäistä kertaa mukana MM-kisoissa niin sanottuna esittelylajina.

Joona Holkko menestyi Juniori-luokassa.

Naisten Walkyrie-lajissa Helene Janhunen sijoittui neljänneksi. Joona Holkko voitti Junior-sarjan perinteisessä keskieurooppalaisessa lajissa Festschieben ja ampui kuudenneksi Kuchenreuter-lajin Junior-luokassa.

– Kisat olivat haastavat kuuman kelin takia – etenkin kun rata oli rakennettu tilapäisrakenteilla ja telttakatoksilla. Myös talkooväki kärsi kuumuudesta ja tulospalvelu venyi alkuviikosta pitkälle iltaan, joukkueen delegaattina toiminut Jukka Päärnilä kertoi.

Hän kehui kisoja muuten:

– Avajaiset olivat näyttävät. Historiaharrastajat esimerkiksi esittivät alueella käydyn taistelun Italian yhdistymisen ajalta.