Compak Sporting MM: Ojansuulle junioreiden MM-kultaa, Suomelle junioreiden joukkuekultaa
19.8.2024 klo 00:46
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Oliver Ojansuulla on ollut upea kausi. (Kuvat: Anci Sandås)

Suomen nuoret Compak Sporting -ampujat menestyivät jälleen hienosti, kun Unkarin Csakberenyssä kilpailtiin MM-mitaleista.

Oliver Ojansuu voitti myös Junior Beretta World Cupin.

Oliver Ojansuu voitti juniorisarjassa kultaa, ja Suomi juhli juniorisarjassa joukkuekultaa. Mestarikolmikossa olivat Oliver Ojansuun lisäksi Roope Ojansuu ja Roope Hanni.

Oliver Ojansuun tulos oli 197/200. Italian Tomas Corenflos oli toinen tuloksella 194 ja Sveitsin Simon Greth kolmas (193). Roope Ojansuu oli toiseksi parhaana suomalaisena jaetulla seitsemännellä sijalla tuloksellaan 188 ja Hanni kymmenes (187).

Naisten sarjassa Anna Lillqvist oli jaetulla 12. sijalla tuloksellaan 179.

Oliver Ojansuu voitti myös Junior Beretta World Cupin, jossa huomioidaan MM-kilpailun, yhden GP-kisan ja maanosan kisan (tässä tilanteessa EM-kilpailut) tulokset. Ojansuu oli kolmas EM-kilpialuissa ja voitti GP-kisan Latviassa pari viikkoa sitten.

– Kyllä MM-kultamitali tuntuu nyt hienolta! Olen tehnyt töitä monta vuotta, ja nyt palaset loksahtivat paikoilleen. Olen myös todella tyytyväinen tulokseeni. 197 kiekkoa 200:sta on yksi vähemmän kuin Open-sarjan voittajan tulos ja korkein tulos, jonka kukaan suomalainen ampuja on saanut tällaisessa kisassa. Tämä on myös ensimmäinen kerta, kun suomalainen sporting-ampuja voittaa kultamitalin MM-kisoissa, Ojansuu kertoi maanantaina.

– Olosuhteet olivat hyvät, radat oli taitavasti rakennettu ja kiekot hyvin teknisiä. Lisäksi järjestelyt olivat tosi hyvät, mutta lähes 40 asteen kuumuuden ja paahtavan auringon takia piti olla erityisen tarkkana juomisen kanssa. Yritin pysyä varjossa niin paljon kuin pystyin, Ojansuu kertasi kilpailuaan.

Tulokset