Porpetto: Suomalaiset lähellä finaalipaikkoja trapissa
12.7.2024 klo 17:30
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kaarlo Hoppu ja Silja Nieminen olivat lähellä finaalipaikkoja trapissa nuorten maailmancupissa Italian Porpetossa.  Hoppu putosi finaalista uusinnassa ja oli seitsemäs, Nieminen jäi finaalista kahden kiekon päähän ja oli yhdeksäs.

Kaarlo Hoppu ampui toisena päivänä 24+24 ja pääsi tuloksellaan 119 uusintaan kamppailemaan viimeisestä finaalipaikasta kahden muun ampujan kanssa. Hoppu jäi ensimmäisenä ulos finaalista eli oli seitsemäs.

–  Ampuminen onnistui koko viikon mukavan tasaisesti ja tekeminen oli varmaa. Oli hieno pystyä pitämään hyvä vire koko kisan ajan ja se riittikin omaan ulkomaan ennätykseen 119/125, johon olen kaiken kaikkiaan hyvin tyytyväinen. Ratkot lähti käyntiin hyvin, mutta tällä kertaa ei riittänyt jatkoon, Hoppu sanoi.

Hän viihtyi kilpailureissussa ja koki koko joukkueen saaneen arvokasta kokemusta.

– Joukkueen hyvä yhteishenki myös poiki monia onnistumisia pitkin kisaviikkoa. Kesä on ollut tuloksellisesti hyvä, ja tämä kisa ei ollut poikkeus, tästä on hyvä jatkaa tulevaan SM-kisaviikkoon, Hoppu sanoi.

Peruskilpailun voitti Ramir Nikolaev tuloksella 122. Muista suomalaisista Aaro Peltoniemi oli 21:s (115), Samuel Ruusunen 56:s (108), Saku Tallgren 64:s (105) ja Viljami Kovanen 79:s (98).

Nieminen oli avauspäivän jälkeen toisena. Toisen päivän sarjat olivat 20+19 ja tulos 125 kiekon peruskilpailussa 111.

– Ensimmäinen fiilis oli tietysti pettynyt, koska toinen päivä meni hieman heikosti, ja jäin vaan kaksi kiekkoa finaalista. Pää ei kestänyt tänään, mutta loppupeleissä ammuin kauden parhaan tuloksen ja olen kyllä tosi tyytyväinen. Ensimmäinen päivä oli todella hyvä, sitä muistelen hyvin mielin! Opettavainen kisa ja innolla seuraaviin kisoihin, Nieminen sanoi.

Peruskilpailun ykkönen oli Espanjan Noelia Pontes Villarrubia, joka ampui 118 (+2). Muista suomalaisista Pihla Pulliainen oli 20:s (106) ja Jenna Riitala 30:s (101).

Valmentaja Pekka Maunula oli tyytyväinen kahden päivän suomalaisantiin:

– Hieno kisa, omia ennätyksiä, vaikka keli oli todella helteinen. Kaarlo ja Silja onnistuivat loistavasti, varsinkin ensimmäinen päivä todella hyvä Siljalla. Kaarlo uusimassa finaalipaikasta taipuen vasta kuudennella laukauksella. Aaro ja Jenna paransivat omia ennätyksiään ensimmäisissä arvokisoissaan. Tulevaisuus nuorten trapissa näyttää valoisalta, Maunula sanoi.

Nuorten maailmancupin tulossivu

Kuva: Pekka Maunula