Inkoo GP: Aaro Vuorimaa tähtäsi SE-tuloksella voittoon
8.6.2024 klo 21:30
Sami Heikkilä

Inkoossa ammutaan viikonloppuna Raseborgs Skyttarin järjestämä avoin kansainvälinen liikkuvan maalin kilpailu. Suomalaiset pärjäsivät avauspäivänä varsin hyvin. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui Suomen ennätystuloksella miesten sarjan voittoon 50m liikkuvassa maalissa. Niklas Hyvärinen ampui uuden SE:n 50m sekajuoksuilla.

Inkoo GP starttasi miesten osalta 50m normaali- ja sekajuoksuilla.

Aaro Vuorimaa ampui SE-tuloksella 50m liikkuvan maalin voittoon. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

50m normaalijuoksujen neljän kärki oli tiivis. Aaro Vuorimaa tähtäsi kilpailun voittoon uudella SE-tuloksella 589. Vuorimaan kilpasarjasta erityisesti nopeat juoksut olivat vahvaa suorittamista, kun taululle kertyi lukemat 294. Ruotsin Jesper Nyberg ampui toiseksi jääden vain pisteen päähän Vuorimaasta pistein 588. Kolmanneksi tähtäsi Puolan Lukasz Czapla uusintalaukausten jälkeen tuloksella 586. Czapla voitti uusinnassa Saksan Kriss Grossheim pistein 19-17. Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg oli kisan 5:s tuloksella 584 ja Niklas Hyvärinen 6:s pistein 583.

– Normaalijuoksut alkoivat hyvin ja niistä nopeat juoksut kulki todella hyvin. Uusi Suomen ennätys ja kilpailun voitto, niin varmaan saan ihan olla tyytyväinen, myhäily tyytyväinen Vuorimaa.

50m sekajuoksujen mitaleista käytiin kolmen ampujan uusinta, kun Nyberg, Czapla ja Grossheim tähtäsivät tasatuloksen 391. Saksan Kris Grossheim tähtäsi kaksi kymppiä ja nappasi kilpailun voiton. Toiseksi ylsi Czapla tuloksella 19 ja kolmanneksi Nyberg 17 pisteellä. Suomalaisista Niklas Hyvärinen sijoittui neljänneksi uudella Suomen ennätystuloksella 389 ja Krister Holmberg viidenneksi tuloksella 388.

Naisten ja nuorten sarjoissa kilpailtiin 10m lajeissa.

10m normaalijuoksut oli Kazakstanin ampujien juhlaa, kun Fatima Irnazarova ja Zukhra Irnazarova ampuivat kaksoisvoittoon naisten sarjassa. Kultaa mitaliotteluiden jälkeen Fatima Irnazarovalle 7, (570), hopeaa Zukhra Irnazarovalle 5 (563) ja pronssia Saksan Daniela Vogelbacherille 6 (549). Mitaliotteluiden jälkeen neljänneksi jäi Alexandra Saduakassova 2 (568).

Ida Heikkilä (oik.) ja Aino Vaittinen ottivat kaksoisvoiton molemmissa lajeissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Tytöissä Kymppi 64:n Ida Heikkilä tähtäsi voittoon tuloksella 565. Hämeenlinnan ampumaseuran Aino Vaittinen sijoittui toiseksi tuloksellaan 531 ja seurakaveri Ronja Lehtonen kolmanneksi pistein 474.

– Vaikka on tosi kova treeniviikko takana, kulki ihan hyvin. Nopeilla tuli tosi monta ysiä, mietti Heikkilä kisaansa.

Kuopion Ampuma- ja Metsästysseuran Matias Pasanen tähtäsi poikien sarjan kärkituloksen 568, joka on hänen ennätyksensä. Muut mitaliotteluun edenneet olivat Kazakstanin Assadbek Nazirkulyev tuloksella 564, Kymppi 64:n Henri Karlsson pistein 558 ja Raseborgs Skyttaren William Wilkman tuloksella 557. Henri Karlsson tähtäsi lopulta kultaottelun voittoon erin 6-3. Hopeaa William Wilkmanille. Matias Pasanen varmisti suomalaisille kolmoisvoiton pronssiottelun voitollaan erin 6-4.

Sekajuoksuilla Alexandra Saduakassova oli tarkin pistein 372. Toiseksi sijoittui Saksan Daniela Vogelbacher tuloksella 370 ja kolmanneksi uusinnan kautta Zukhra Irnazarova 368 (19).

Ida Heikkilä otti sekajuoksuilla päivän toisen voittonsa pistein 365. Aino Vaittinen tähtäsi hopeaa tuloksellaan 352. Ronja Lehtosella pronssia tuloksella 252.

Henri Kalrsson nappasi voitot poiken molemmissa 10m lajeissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Poikien sarjan sekajuoksuilla kärki oli tiivis, jossa suomalaiset erottuivat edukseen tähtäämällä kaksoisvoittoon pistein 374. Mitalisteina Henri Karlsson ja Salon Seudun ampujien Frans Laukka. Uusinnan ja voiton vei nimiinsä Karlsson erin 20-12. Kolmanneksi sijoittui myöskin uusinnan kautta Kazakstanin Assadbek Nazirkulyev tuloksella 373 (37).

– Tämän päivän ammunnat sujuivat hyvin. Sekareilla oli tasaista tekemistä ja normeilla hyvät nopeat. Medal matceissa kulki myös ihan mukavasti, kertasi Karlsson kisaansa.

Kilpailut jatkuvat sunnuntaina, kun miehet siirtyvät sisäradoille ja muut 50m lajien pariin ulkoradalle.