Aaro Vuorimaa neljäs Pilsenissä
3.5.2024 klo 17:42
Sami Heikkilä

Aaro Vuorimaa sijoittui neljänneksi 10m liikkuvassa maalissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Aaro Vuorimaa sijoittui mitaliotteluiden jälkeen neljänneksi 10m liikkuvassa maalissa Tshekissä järjestettävässä kansainvälisessä kilpailussa.

Teksti: Sami Heikkilä ja Lassi Palo

Tshekin Pilsenissä jatkui perjantaina jo 52. kerran järjestettävä kansainvälinen Grand Prix of Liberation -kilpailu, jossa ammutaan kivääri- ja pistoolilajien lisäksi liikkuvaa maalia. Kilpailu päättyy ensi sunnuntaina.

Liikkuvassa maalissa ammuttiin tänään 10m normaalijuoksujen nopeat juoksut ja lajin finaalina toimineet mitaliottelut.

Hitailta juoksuilta toisena nopeille juoksuille lähtenyt Aaro Vuorimaa (Lapuan Seudun Ampujat) oli hyvässä vireessä myös perjantaina. Hän ampui nopeilla juoksuilla tasaiset sarjat 94+94+93=281. Yhteistuloksellaan 574 hän eteni suoraan mitaliotteluihin peruskilpailun toisena.

Semifinaaleissa Vuorimaata vastaan asettui Ukrainan Ihor Kizyma, jonka peruskilpailun tulos oli Vuorimaan tavoin 574. Semifinaalia ennen Vuorimaa ja Kizyma ampuivat kuitenkin peruskilpailun toisesta sijasta shoot offin eli uusinnan, jonka Vuorimaa voitti.

Kizyma vei kuitenkin semifinaalin nimiinsä erin 6–2 ja Vuorimaa putosi pronssiotteluun, jossa vastaan asettui Emil Martinsson. Ruotsin kestomenestyjä nappasi pronssiottelun voiton nimiinsä erin 6–3 ja Vuorimaan oli tyydyttävä tänään neljänteen sijaan. Kilpailun voitti lopulta Kizyma, joka kukisti Ukrainan Roman Chadain tiukassa finaalissa erin 8–6.

– Peruskisa onnistui hyvin. Sain omantasoisen suorituksen ja tuloksen, ja olen siihen tyytyväinen. Kansainvälisen kilpailun peruskisassa toinen sija on tosi kova juttu ainakin minulle. Shoot off meni hyvin ja Kizyma jäi toiseksi, joka on kova päänahka milloin tahansa. Oli myös mukava päästä haastamaan hallitsevia maailmanmestareita mitaliotteluissa. Harmi, että siellä ei tasoni ihan riittänyt. Nyt levätään yö kunnolla ja huomenna kovempana seuraavia kisoja kohti, kommentoi Vuorimaa heti kilpailun jälkeen.

Aino Vaittinen (Hämeenlinnan Ampumaseura) sijoittui naisten sarjassa viidenneksi tuloksellaan 550. Hän jäi vain viiden pisteen päähän mitaliottelusta. Kilpailun voiton vei Ukrainan Vikroriia Rybovalova, joka voitti Ukrainan Valentyna Honcharovan finaalissa erin 6–2. Ida Heikkilä (Kymppi 64) oli kisan yhdeksäs tuloksellaan 539.

– Normaalijuoksut menivät kyllä kokonaisuudessaan hyvin. Jännitti tosi paljon molempina päivinä, mutta olen tyytyväinen siihen, miten toimin jännityksen alla. Hyvällä mielellä jatketaan kisoja eteenpäin, mietti Vaittinen.

Liikkuvassa maalissa ammutaan lauantaina 10m sekajuoksut ja 50m liikkuvan maalin hitaat juoksut.

Niko Antila (oik.) saa onnittelut Aleksi Kasilta tehtyään uuden ennätyksensä. (Kuva: Joni Stenström)

Miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailussa (3×20 ls) Aleksi Kasi (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) oli 27:s tuloksellaan 585 (polvi 197, makuu 196, pysty 192). Härmän Seudun Ampujia edustava Niko Antila teki saman tuloksen ja sijoittui 28:nneksi. Hänen sarjansa olivat 193+196+196. Antila on hyvässä vireessä, sillä hän teki taas uuden ennätyksensä. Eilen hän tähtäsi ennätyspisteensä ”piekkarin” makuun kilpailussa.

Sebastian Långström (Kyrkslätt Skytteförening) oli 50:s tuloksellaan 579 (190+199+190). Kuuden parhaan finaaliraja oli 589 ja peruskisan kärkitulos 593.

Tuulevi Suomus (Vihdin Ampumaseura) sijoittui naisten 10m ilmakiväärissä 52:nneksi tuloksellaan 622,6. Finaaliraja oli 627,9. Henna Viljanen (KSF) oli 77:s ja Alexandra Rosenlew (Esbo Skytteförening) 84:s. Heidän tuloksensa olivat 617,6 ja 615,3.

Grand Prix of Liberation
1.–6.5. Pilsen, Tshekki

Suomalaislajien tuloksia pe 3.5.

10m liikkuva maali, normaalijuoksut
Sarja M: 1) Ihor Kizyma Ukraina 8, 574, 2) Roman Chadai Ukraina 6, 575, 3) Emil Martinsson Ruotsi 6, 572, 4) Aaro Vuorimaa Suomi 3, 574, … 23) Henri Karlsson 531, … 28) William Wilkman 521, … 30) Frans Laukka 516. 36 osanottajaa.

Sarja N: 1) Viktoriia Rybovalova Ukraina 6, 557, 2) Valentyna Honcharova Ukraina 2, 555, 3) Halyna Avramenko Ukraina 561, 4) Zukhra Irnazarova Kazakstan 557, 5) Aino Vaittinen 550, … 9) Ida Heikkilä 539. 21 osanottajaa.

Miesten 50m pienoiskivääri 3×20 ls, peruskilpailu: 1) David Hrckulak Tshekki 593, 2) Brian Baudouin Ranska 593, 3) Maciej Ogorek Puola 592, … 27) Aleksi Kasi 585/29x, 28) Niko Antila 585/27x, … 50) Sebastian Långström 579. 93 osanottajaa.

Naisten 10m ilmakivääri, peruskilpailu (60 ls): 1) Melissa Ruschel Saksa 629,7, 2) Gitta Bajos Unkari 629,0, 3) Dominika Skarupska Puola 628,8, … 52) Tuulevi Suomus 622,6, … 77) Henna Viljanen 617,6, … 84) Alexandra Rosenlew 615,3. 113 osanottajaa.