Niklas Hyvärinen tuplavoittoihin Inkoossa
16.12.2023 klo 17:34
Sami Heikkilä

Niklas Hyvärinen oli kärkinimi voittaessaan molemmat lajit Inkoossa järjestetyissä liikkuvan maalin joulupossu kilpailuissa.

Niklas Hyvärinen voitti molemmat lajit Inkoossa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Liikkuvan maalin joulupossu kilpailut toimivat lajin EM-näyttökilpailuina. EM-mitaleista kisataan syyskuussa Tsekin Pilsenissä. Joulupossun järjestävänä seurana toimi Raseborgs Skyttar.

Normaalijuoksut

Miesten sarjan voittoon ampui hyvällä tuloksella Niklas Hyvärinen. Hän tähtäsi hitailla upeasti 297 pistettä ja nopeiden jälkeen voittotulokseksi kirjattiin lukemat 577. Kilpailussa toiseksi sijoittui seurakaveri Krister Holmberg tuloksella 571. Kolmas oli Lapuan Seudun ampujien Aaro Vuorimaa tuloksella 568.

– Normaalijuoksut olivat yllättävän hyvät! Nopeet oli tänään vaikeita ja näin on ollut myös treeneissä. Hitaat taas oli helppoa, kun vaan keskittyi tekemään oikein, iloitsi Hyvärinen onnistumistaan.

M20 sarjassa voiton vei Kymppi 64:n Henri Karlsson pistein 545. Salon Seudun Ampujien Frans Laukka oli kisan kakkonen tuloksella 541.

Kymppi 64:n Ida Heikkilä ampui N20 sarjan voittoon tuloksellaan 563. Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen tähtäsi kisassa toiseksi tuloksella 538.

– Tyytyväinen olen tämän päivän nopeisiin juoksuihin (282). Harjoituskausi on lähtenyt hyvin rullaamaan ja seuraavat kisat on vuoden ekalla viikolla Sävsjössä, kertoi Heikkilä kisan jälkeen.

M16 sarjassa nähtiin hyvä tulos, kun Raseborgs Skyttaren William Wilkman tähtäsi voittoo pistein 556. Tulos jäi vain neljä pistettä sarjan Suomen ennätyksestä. Kisan kakkonen oli Hämeenlinnan Ampumaseuran Vili Vilen tuloksella 493.

Aino Vaittinen ampui N20 sarjan voittoon sekajuoksuilla. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Sekajuoksut

Niklas Hyvärinen jatkoi voitokkaasti sekajuoksuilla. Hyvärisen voittotuloksena 379 pistettä. Krister Holmberg sijoittui kisassa toiseksi jääden Hyvärisestä neljä pistettä tuloksella 375. Seurakaveri Henrik Holmberg ampui kisan kolmanneksi tuloksella 370.

Henri Karlsson nappasi päivän toisen voittonsa sekajuoksuilla. M20 sarjan voittoon riitti tällä kertaa 370 pistettä. Frans Laukka oli toinen pistein 363.

– Suoritukset tuntuivat tänään hyviltä! Kausi on lähtenyt mukavasti käyntiin, tuumaili Karlsson suoritustaan.

N20 sarjassa varusmiespalvelusta parhaillaan suorittava Aino Vaittinen puristi voittoon tuloksella 370. Ida Heikkilälle toinen sija pistein 360.

– Treenikausi on lähtenyt vähän tahmeasti käyntiin, mutta koko ajan parempaan suuntaan mennään. Tänään normit oli vaikeat, mutta sekareilla alkoi osumaan! Kausi jatkuu ahkerasti treenaten kohti Swedish Cupia, summasi Vaittinen.

Joulupossu, liikkuva maali, 16.12.2023, Inkoo

10m liikkuva maali normaalijuoksut

M: 1) Niklas Hyvärinen RS 577, 2) Krister Holmberg RS 571, 3) Aaro Vuorimaa LSA 568, 4) Henrik Holmberg RS 548, 5) Markus Kastepohja HlAS 541, 6) Antti Knuuti HlAS 510

M20: 1) Henri Karlsson K-64 545, 2) Frans Laukka SaSA 541

M16: 1) William Wilkman RS 556, 2) Vili Vilen HlAS 493

M50: 1) Juha-Pekka Tissarinen SSG 335

M60: 1) Tapani Koskela BS-PA 338, 2) Osmo Ahola TSA 275, 3) Ossi Kohijoki P-HA 263, 4) Jari Lehtonen TSA 215

Y70: 1) Seppo Vasara ESA 304, 2) Bertel Holmström RS 241, 3) Tryggve Henriksson RS 209

Y75: 1) Jouko Mutka RS 285, 2) Anders Holmberg RS 256

N20: 1) Ida Heikkilä K-64 563, 2) Aino Vaittinen HlAS 538

10m liikkuva maali sekajuoksut

M: 1) Niklas Hyvärinen RS 379, 2) Krister Holmberg RS 375, 3) Henrik Holmberg RS 370, 4) Aaro Vuorimaa LSA 365, 5) Markus Kastepohja HlAS 350, 6) Antti Knuuti HlAS 349

M20: 1) Henri Karlsson K-64 370, 2) Frans Laukka SaSA 363

M16: 1) William Wilkman RS 348, 2) Vili Vilen HlAS 331

M50: 1) Juha-Pekka Tissarinen SSG 349

M60: 1) Tapani Koskela BS-PA 328, 2) Ossi Kohijoki P-HA 286, 3) Osmo Ahola TSA 273, 4) Jari Lehtonen TSA 217

Y75: 1) Jouko Mutka RS 307, 2) Anders Holmberg RS 269

N20: 1) Aino Vaittinen HlAS 370, 2) Ida Heikkilä K-64 360