EM-Osijek: Kaarlo Hoppu viides poikien trapissa
19.9.2023 klo 18:47

Suomen poikien trapin EM-joukkue Osijekissa: Kaarlo Hoppu (vas.), Samuel Ruusunen ja Saku Tallgren. (Kuvat: Pekka Maunula)

Kaarlo Hopulla oli hieno päivä haulikkolajien EM-kilpailuissa Kroatiassa. Hän teki poikien trapin peruskilpailussa ensin ennätyksensä (117) ja sijoittui sitten finaalissa viidenneksi.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin tiistaina poikien ja tyttöjen trapin toinen kilpailupäivä eli peruskilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Suomella oli poikien trapissa täysi joukkue eli kolme ampumaurheilijaa: Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat), Samuel Ruusunen (Orimattilan Seudun Urheiluampujat) ja Saku Tallgren (Orimattilan Seudun Urheiluampujat).

Hoppu teki peruskilpailussa ennätyksensä 117 (25+23+24+22+23) ja sijoittui viidenneksi. Se tarkoitti sitä, että hän selvitti tiensä upeasti EM-finaaliin. Espanjan Adrian Lopez Diaz oli peruskilpailun ykkönen tuloksellaan 121. Kuuden parhaan finaaliraja oli 116.

Hoppu sijoittui finaalissakin lopulta viidenneksi. Voiton vei Romanian Francesco-Alessandro Tiganescu, ja Lopez Diaz sai hopeaa. Pisteet olivat 44–42.

Hoppu sanoi, että peruskilpailu onnistui loistavasti, eikä hän olisi voinut odottaa parempaa onnistumista juuri arvokilpailuihin.

– Kausi on ollut tähän mennessä vaiheikas ja paikoin haastava, joten näin hieno onnistuminen kauden loppupuolelle lämmittää kyllä mieltä!

– Finaaliin jäi parannettavaa, mutta olen silti viidenteen sijaan varsin tyytyväinen. Kokemusta kertyi henkilökohtaisen kisan aikana valtavasti, ja lopulta kisasta jäi hyvä maku. Nyt katseet kääntyvät keskiviikon parikilpailuun ja torstaina käytävään joukkuekisaan.

Vuoden 2021 kesäkuussa Hoppu kuului Suomen poikien joukkueeseen, joka sai EM-pronssia. Kilpailu käytiin myös Osijekissa.

Tallgren teki tuloksen 110 (23+25+21+19+22), jolla hän oli 29. sijalla. Ruusunen sijoittui 35:nneksi tuloksellaan 107 (22+23+20+18+24).

Tallgren oli tyytyväinen ensimmäiseen päivään, mutta toinen päivä ”menikin sitten alakanttiin”.

– Ihan hyvä fiilis kuitenkin jäi, hän sanoi.

Ruusunen totesi, että tuloksellisesti kilpailu meni epätasaisesti:

– Olen kuitenkin ihan tyytyväinen, vaikka yksi huono sarja rokottikin tulostani.

Silja Nieiminen.

Silja Nieminen (Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura) sijoittui tyttöjen trapissa 16:nneksi, kun hän teki tuloksen 105 (21+22+20+20+22). Finaaliraja oli 110.

Peruskilpailun ykkönen oli tuloksen 116 tehnyt Italian Sofia Littame. Italia ampui vahvasti, sillä toisena oli Giorgia Lenticchia tuloksellaan 113.

Nieminen sanoi, että hänen kilpailunsa meni ”ihan hyvin”:

– Tulokseni oli perushyvää tekemistä. Ampuminen tuntui hyvältä, ja keli oli sopiva. Jännitystä tietysti oli niin kuin varmasti valtaosalla kilpailijoista. Tämä oli hieno kokemus taas kerran!

Keskiviikkona ammutaan junioreiden trapin EM-parikilpailu. Suomen joukkueessa ovat Kaarlo Hoppu ja Silja Nieminen.

Osijekin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 26. syyskuuta. Kisoihin osallistuu 415 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 41 maata. Suomesta on mukana kahdeksantoista urheilijaa.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)
8.–27.9. Osijek, Kroatia

Tuloksia ti 19.9.

Poikien trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Adrian Lopez Diaz Espanja 121, 2) Emanuele Iezzi Italia 119, 3) Thomas Betts Iso-Britannia 118, 4) Marco Mohyla Slovakia 118 (RPO), 5) Kaarlo Hoppu Suomi 117/uusinta 3, 6) Charly Haenel Ranska 117/2, 7) Francesco-Alessandro Tiganescu Romania 116, … 29) Saku Tallgren 110, … 35) Samuel Ruusunen 107. 53 osanottajaa.

Finaali: 1) Francesco-Alessandro Tiganescu Romania 44/50, 2) Adrian Lopez Diaz Espanja 44/50, 3) Emanuele Iezzi Italia 32/40, 4) Thomas Betts Iso-Britannia 28/35, 5) Kaarlo Hoppu Suomi 22/30, 6) Charly Haenel Ranska 18/25.

Tyttöjen trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Sofia Littame Italia 116, 2) Giorgia Lenticchia Italia 113, 3) Noelia Pontes Villarrubia Espanja 112, 4) Emma Kortisova Slovakia 111/uusinta 1, 5) Zina Hrdickova Tshekki 111/0, 6) Madeleine Purser Iso-Britannia 110, … 16) Silja Nieminen 105. 25 osanottajaa.

Finaali (epäviralliset tulokset): 1) Noelia Pontes Villarrubia Espanja 41/50, 2) Zina Hrdickova Slovakia 41/50, 3) Sofia Littame Italia 29/40, 4) Giorgia Lenticchia Italia 26/35, 5) Emma Kortisova Slovakia 20/30, 6) Madeleine Purser Iso-Britannia 16/20.

EM-kilpailujen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.

// Artikkelia muokattu klo 19.35: päivitetty Kaarlo Hopun kommentit. //