EM-Osijek: Ukko-Pekka Mäkinen putosi finaalista uusinnassa
16.9.2023 klo 16:54

Ukko-Pekka Mäkinen sijoittui poikien skeetissä 10:nneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat lauantaina Kroatiassa. Hän putosi finaalista uusinnan jälkeen. Lassi Kauppinen oli 12:s ja Eino Peltomäki 17:s. Nea Vallioniemi sijoittui tyttöjen skeetissä 20:nneksi.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa ammuttiin lauantaina poikien ja tyttöjen skeetin peruskilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Liettuan Tomas Vaitekunas ja Kyproksen Andreas Pontikis olivat poikien skeetin peruskilpailun parhaat rikottuaan 122 kiekkoa. Finaaliuusintaan pääsi tuloksella 119, jonka teki seitsemän poikaa. Yksi heistä oli Suomen Ukko-Pekka Mäkinen (Tornionseudun Ampujat).

Uusinnassa oli jaossa kaksi paikkaa finaaliin eli kuuden parhaan joukkoon. Mäkinen putosi finaalista rikottuaan kolme kiekkoa ja sijoittui 10:nneksi. Hänen sarjansa peruskilpailussa oli 24+23+24+25+23.

– Huono fiilis, mutta ei siitä sen enempää. Huomenna on uusi kisa, Mäkinen totesi lyhyesti ja viittasi sunnuntain parikilpailuun, jossa hän ampuu Nea Vallioniemen kanssa.

Lassi Kauppinen (Ala-Hämeen Ampujat) teki Mäkisen tavoin hyvän tuloksen, mutta kuten hän sanoi, se ei harmittavasti aivan riittänyt finaaliin. Hän oli 12:s tuloksellaan 118 (25+25+21+22+25).

– Pari huonoa sarjaa rokotti liikaa. Muuten hyvä kisa, hän summasi.

Eino Peltomäki (Ala-Hämeen Ampujat) oli kilpailun jälkeen huonoin fiiliksin. Hän sijoittui 17:nneksi tuloksellaan 117 (23+23+24+24+23).

– Ei vain oma tekeminen riittänyt. ”Sipuli” ei varmaan kestänyt sitten.

Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) teki tyttöjen skeetissä tuloksen 103 (18+22+22+19+22), jolla hän sijoittui 20:nneksi. Finaaliraja oli 112.

– Olen aika pettynyt omaan suoritukseeni. Aamukierrokset olivat aika vaikeita, mutta muuten ihan hyviä suorituksia. Huomenna vielä parikisa, ja sitten EM-reissu on omalta osaltani paketissa, hän sanoi.

Peruskilpailun kärjessä oli tuloksen 120 tehnyt Phoebe Bodley-Scott (Iso-Britannia). Tulos on uusi junioreiden Euroopan ennätys, mutta finaaliin Bodley-Scott ei päässyt, koska hänet oli nimetty RPO-ampujaksi (ranking points only).

Osijekin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 26. syyskuuta. Kisoihin osallistuu 415 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 41 maata. Suomesta on mukana kahdeksantoista urheilijaa.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)
8.–27.9. Osijek, Kroatia

Tuloksia la 16.9.

Poikien skeet, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Tomas Vaitekunas Liettua 122/uusinta 4, 2) Andreas Pontikis Kypros 122/3, 3) Panagiotis Gerochristos.Kreikka 120/20, 4) Marco Coco Italia 120/19, 5) Andrea Galardini Italia 119/18, 6) Bohumil Vobr Tshekki 119/17, 7) Nikolaos Frantzeskakis Kreikka 119/9, 8) Lauris Vejs Latvia 119/5, 9) Varnavas Theodorou Kypros 119/3, 10) Ukko-Pekka Mäkinen Suomi 119/3, 11) David Jönsson Ruotsi 119/1, 12) Lassi Kauppinen 118, … 17) Eino Peltomäki 117. 54 osanottajaa.

Finaali: 1) Panagiotis Gerochristos.Kreikka 56/60, 2) Andreas Pontikis Kypros 55/60, 3) Andrea Galardini Italia 45/50, 4) Marco Coco Italia 34/40, 5) Bohumil Vobr Tshekki 26/30, 6) Tomas Vaitekunas Liettua 16/20.

Tyttöjen skeet, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Phoebe Bodley-Scott Iso-Britannia 120 (JEE) (RPO), 2) Emilie Bundan Saksa 116, 3) Luise Middel Saksa 114, 4) Madeleine Russell Iso-Britannia 114, 5) Miroslava Hockova Slovakia 113, 6) Bethany Norton Iso-Britannia 113, 7) Elizaveta Boiarshinova Georgia 112, … 20) Nea Vallioniemi 103. 26 osanottajaa.

Finaali: 1) Elizaveta Boiarshinova Georgia 53/60, uusinta 2, 2) Miroslava Hockova Slovakia 53/60, 1, 3) Madeleine Russell Iso-Britannia 43/50, 4) Emilie Bundan Saksa 32/40, 5) Luise Middel Saksa 23/30, 6)  Bethany Norton Iso-Britannia 14/20.

EM-kilpailujen kaikki tulokset Siuksen verkkosivuilla.