EM-Osijek: Marjut Heinonen skeetin 12:s
11.9.2023 klo 20:44

Suomen skeetin EM-joukkue ryhmäkuvassa: Timi Vallioniemi (vas.), Tommi Takanen, valmentaja Pietro Genga, Marjut Heinonen ja Lari Pesonen.

Marjut Heinonen sijoittui naisten skeetissä 12:nneksi, kun haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat maanantaina Kroatiassa. Heinosen tulos oli 117. Tommi Takanen oli miesten skeetissä parhaana suomalaisena 22:s tuloksellaan 121.

Haulikkolajien EM-kilpailut jatkuivat maanantaina toista päivää Kroatian Osijekissa. Tänään ammuttiin miesten ja naisten skeetin peruskilpailun viimeiset 50/125 kiekkoa ja finaalit.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) sijoittui miesten skeetissä 22:nneksi tuloksellaan 121 (24+24+24+24+25). Hän ampui tasaisen ja hyvän kilpailun.

– Tulos oli hyvä, mutta ei ihan riittänyt jatkokiekoille. Pari läheltä piti -tilannetta ja pari huonoa suoritusta. Mutta kokonaisuuteen täytyy kyllä olla tyytyväinen, hän sanoi.

Yhdeksän miehen finaaliuusintaan pääsi tuloksella 123. Pitkään jatkuneessa uusinnassa oli jaossa kolme paikkaa finaaliin, sillä tuloksen 124 teki kolme miestä: Tammaro Cassandro (Italia), Charalambos Chalkiadakis (Kreikka) ja Erik Watndal (Norja). Watndal oli finalisteista ainoa, jolla oli olympiamaapaikka saavutettuna. Voiton vei lopulta Chalkiadakis, joka rikkoi finaalissa kaikki 60 kiekkoa ja sivusi maailmanennätystä. Maltan Marlon Attard sai hopeaa tuloksellaan 54.

Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) sanoi suoraan, että häntä harmittaa kuin sitä kuuluisaa pientä oravaa.

– Kaksi huonoa ja kolme hyvää kierrosta. Huonot olivat vain huonoja, jotta tällä tasolla voisi pärjätä, hän sanoi.

Pesosen tulos oli 120 (23+25+25+25+22), jolla hän oli 33:s. Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) ei ollut hänkään tyytyväinen kilpailuunsa, jossa tuli tulos 118 (23+23+24+24+24) ja sijoitukseksi 46:s.

– Huono kisa minulta. Olisi pitänyt kerätä enemmän osumia, hän totesi lyhyesti.

Naisten kilpailussa oli mukana yksi suomalainen: Oulun Seudun Haulikkoampujia edustava Marjut Heinonen. Hänen tuloksensa oli 117 (21+25+25+23+23), jolla hän sijoittui 12:nneksi.

– Ensimmäisen kierroksen nelosen tuplien katastrofin jälkeen olisi pitänyt pystyä ampumaan kaikki kierrokset täyteen, mutta en pystynyt. Hankalin vastustaja katselee peilistä.

Slovakian Danka Bartekova teki peruskilpailun parhaan tuloksen 123. Hän rikkoi avauspäivänä kaikki 75 kiekkoa, tänään tulivat sarjat 24+24. Finaaliraja oli 120. Bartekova voitti lopulta myös EM-kultaa, kun hän oli finaalissa Italian Diana Bacosia parempi 57–56.

Osijekissa on jaossa EM-mitalien lisäksi yksi maapaikka Pariisiin kussakin henkilökohtaisessa olympialajissa eli miesten ja naisten skeetissä ja trapissa. Miesten paikan saavutti EM-kultaa voittanut Chalkiadakis ja naisten paikan Saksan Nele Wissner, joka sijoittui viidenneksi.

Osijekin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 26. syyskuuta.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)
8.–27.9. Osijek, Kroatia

Tuloksia ma 11.9.

Miesten skeet, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Tammaro Cassandro Italia 124/uusinta 32, 2) Charalambos Chalkiadakis Kreikka 124/31, 3) Erik Watndal Norja 124/5, 4) Daniel Korcak Tshekki 124 (RPO), 5) Mikola Milchev Ukraina 123/46, 6) Mitchell Brooker-Smith Iso-Britannia 123/45, 7) Marlon Attard Malta 123/33, 8) Kacper Baksalary Puola 123/17, 9) Jesper Hansen Tanska 123/17, 10) Dainis Upelnieks Latvia 123/15, 11) Ben Llewellin Iso-Britannia 123/11, 12) Vincent Haaga Saksa 123/3, 13) Gabriele Rossetti Italia 123/3, … 22) Tommi Takanen 121, … 33) Lari Pesonen 120, … 46) Timi Vallioniemi 118. 74 osanottajaa.

Finaali: 1) Charalambos Chalkiadakis Kreikka 60/60 (sivuaa ME:tä), 2) Marlon Attard Malta 54/60, 3) Tammaro Cassandro Italia 45/50, 4) Erik Watndal Norja 37/40, 5) Mitchell Brooker-Smith Iso-Britannia 27/30, 6) Mikola Milchev Ukraina 16/20.

Naisten skeet, peruskilpailu 125 kiekkoa: 1) Danka Bartekova Slovakia 123, 2) Amber Rutter Iso-Britannia 122, 3) Diana Bacosi Italia 121/uusinta 6, 4) Martina Bartolomei Italia 121/5, 5) Nele Wissmer Saksa 121/3, 6) Monika Stibrava Slovakia 120, … 12) Marjut Heinonen 117. 38 osanottajaa.

Finaali: 1) Danka Bartekova Slovakia 57/60, 2) Diana Bacosi Italia 56/60, 3) Amber Rutter Iso-Britannia 46/50, 4) Martina Bartolomei Italia 36/40, 5) Nele Wissmer Saksa 25/30, 6) Monika Stibrava Slovakia 16/20.