Sari Posio 13:s EM-Rotterdamissa
21.8.2023 klo 05:50

Sari Posio Rotterdamin kilpailussaan.

Para-ampumaurheilun EM-kilpailut jatkuivat sunnuntaina Rotterdamissa, jossa ammuttiin SH2-luokan R5-kilpailussa ilmakiväärillä 60 laukausta makuulta. Suomalaisampujista viivalla oli Sari Posio (TSA).

Teksti & kuva: Erkki Matilainen

Peruskilpailun voitti tässäkin lajissa tuttu nimi, Ranskan Tanguy De La Forest kovalla tuloksella 639,0. Toiseksi sijoittui Ukrainan Vasyl Kovalchuk tuloksella 637,9 ja kolmanneksi tuli samalla tuloksella Slovenian Franzek Tirsek. Finaaliin pääsi tuloksella 634,2.

Sari Posio ampui nihkeän alun jälkeen loppua kohti parantaen jääden kuitenkin hyvällä tuloksellaan 632,6 sijalle 13. Tuloksella on yleensä kolkuteltu finaaliporttia, mutta tällä kertaa taso oli aiempaa kovempi. Pohjoismaisten ampujien paremmuuteen hän kuitenkin ylsi.

– Minulla oli kilpailuun kaksi tavoitetta: asento laitetaan kunnolla kohdalleen ja sen jälkeen tykitetään rytmillä, hän kuvaili.

Sen hän myös teki. Kymmenen laukauksen sarjoihin kului aikaa noin neljä minuuttia, joten ylipitkistä tähtäyksistä ja ”hieromisesta” ei ollut haittaa. Koko kilpailu vei aikaa puoli tuntia. Hankalaksi muodostunut alku kuitenkin jarrutti huipputuloksen muodostumista.

– Kilpailu alkoi tosi hyvillä osumilla, mutta sen jälkeen aloin selkeästi jännittää. Joku ysikin ja kymppejä sitten tuli, muttei tarpeeksi hyviä. Tuntui, että tää meni nyt tähän, mutta siitä se rytmi ja napaosumat kuitenkin löytyivät. Kolmannesta sarjasta alkaen loppu meni hyvin ja sillä keskiarvovauhdilla olisi oltu heittämällä finaalissa. Jossitellahan aina voi. Nyt ei tullut yliyrittämistä, kuten on joskus ollut. Tästä on hyvä mieli jatkaa kohti Perun MM-kisoja.

Kovatasoisessa ja tiukassa finaalissa kärjen asetelmat muuttuivat. Euroopan mestaruuden voitti ME-tuloksella 256,5 Guillaume-Sage. Toiseksi sijoittui Kovalchuk tuloksella 255,9, joka myös ylitti entisen ME:n. Kolmas oli Cevik tuloksella 233,8.

R5-peruskilpailun parhaat ja suomalaiset (35 kilpailijaa): 1) De La Forest Tanguy FRA 639.0, 2)  Kovalchuk Vasyl UKR 637,9, 3) Tirsek Francek SLO 637.9, 4) Ristic Dragan SRB 637.4, 5) Beve Justine FRA 636.3, 6) Guillaume-Sage Pierre FRA 635.0, 7) Cevik Hakan TUR 635.0, 8) Kerreneur Dylan FRA 634.2, … 13) Sari Posio 632,6.

Finaali: 1) Guillaume-Sage 256,5, 2) Kovalchuk 255,9, 3) Cevik 233,8, 4) Beve 211,6, 5) Ristic 190,8, 6) Tirsek 168,6, 7) De La Forest 147,3, 8) Kerreneur 125,4.