Kova tulostaso skeetin Sako Franchi GP:ssä
19.6.2023 klo 06:40

Lopella järjestetyssä skeetin Sako Franchi GP -kilpailussa oli kova kotimainen tulostaso.

Lopella ammuttiin viikonloppuna skeetin Sako Franchi GP -kilpailu, joka oli myös yksi miesten ja naisten näyttökilpailuista kesän kansainvälisiin arvokisoihin.

Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura) voitti miesten finaalin. Honkajoen Seudun Ampujia edustava Oskari Lehtimäki oli toinen ja Timo Laitinen (Sibbo Skyttegille) kolmas.

Kaikkiaan yhdeksän ampujaa rikkoi peruskilpailussa 120 kiekon rajan. Neljä heistä teki tuloksen 121 – Takasen, Lehtimäen ja Laitisen lisäksi Eino Peltomäki (Ala-Hämeen Ampujat).

Naisten finaalin ykkönen oli Nea Vallioniemi (A-HA). Hänen peruskilpailunsa tulos oli 106. Peruskisan parhaan tuloksen (117) tehnyt Niina Aaltonen (Rauman Seudun Urheiluampujat) sijoittui toiseksi.

M50-sarjan voittanut Tero Kallioinen (A-HA) teki koko kisan parhaan peruskisan tuloksen, kun hän rikkoi 122 kiekkoa. Kallioisen finaalitulos 145 (122+23) sivuaa SE-tulosta.

A-HA:n naiset kohensivat SE-tulosta joukkuekilpailussa, kun Nea Vallioniemi, Marja Mäkelä ja Kaisa Kurki tekivät tuloksen 324. Entinen ennätys koheni kahdella kiekolla, ja sekin oli tehty samalla ”tiimillä”.

SE-tuloksia kirjattiin myös Y60-sarjan ykköselle Pekka Lemposelle (YMS), jonka tulos oli 144 (120+24). Y70-sarjan voittanut Hartte Ojanen (HyMA) teki myös SE:n Y70-sarjassa tuloksellaan 133 (111+22). FSE:n kirjasi nimiinsä myös Y75-sarjan ykkönen Jorma Hacklin (LL) tuloksellaan 116 (97+16). Tauno Lappeteleläisen (HyMA) tekemä SE oli 75 (63+12).

Kaikki tulokset A-HA:n verkkosivuilla.