Liikkuvan maalin ampujat tarkkoina Saksassa: Marika Salminen toinen, Vesa Saviahde kolmas ja Sami Heikkilä toinen
5.6.2010 klo 12:00

Suomalaisampujat päättivät kolmeen palkintopallisijoitukseen liikkuvan maalin kovatasoisen nelipäiväisen kisan Saksan Münchenissä lauantaina 5. kesäkuuta. Ilmakiväärin normaalijuoksuissa Marika Salminen tähtäsi toiseksi naisten sarjassa, Vesa Saviahde kolmanneksi miesten sarjassa ja Sami Heikkilä toiseksi poikien sarjassa.

Pohjois-Hämeen Ampujia edustava Vesa Saviahde voitti Raseborgs Skyttaren Krister Holmbergin 6-4 liikkuvan maalin ilmakiväärin normaalijuoksujen pronssiottelussa. Kisan ykkönen oli Tshekin Miroslav Janus, joka voitti kultamitaliottelussa pistein 6-4 Ruotsin Emil Martinssonin. Välierässä Janus löi Saviahteen 6-3 ja Martinsson kukisti Holmbergin 6-2.

– Kyllä tässä ilmakiväärillä ampumisessa on jotain järkeä. Kisan aikana oli muutamia heikkoja kohtia, jotka olisi pitänyt paremmin selvittää. Hyvä näin kumminkin! kommentoi Vesa Saviahde.

34-vuotias lempääläläinen Vesa Saviahde on voittanut kassikaupalla MM- ja EM-mitaleita liikkuvan maalin joukkuekilpailuissa. Henkilökohtainen mitali hänellä on vielä ottamatta. Hänen meriittilistallaan on ainakin kaksi neljättä ja kaksi viidettä sijaa MM-kilpailuista. Saviahde ja muut suomalaiset huippuampujat tavoittelevat MM-mitaleita seuraavan kerran Saksan Münchenissä heinä-elokuun vaihteessa. Liikkuvan maalin ampujilla on miesten ja poikien sarjassa neljä MM-kilpailua: normaali- ja sekajuoksut sekä ilma- että pienoiskiväärillä. Naiset ja tytöt kilpailevat vain ilmakiväärillä kaksi kilpailua.

– Mitali tulee, jos on tullakseen, Saviahde totesi MM-kisatavoitteensa.

Kosken Eränkävijöitä edustava 33-vuotias Marika Salminen ampui ilmakiväärillä naisten 40 laukauksen peruskilpailussa neljänneksi. Välierässä hän pudotti pistein 6-5 Saksan Silke Abramovicin, joka voitti peruskisan ylivoimaisesti. Kultamitaliottelussa Saksan Daniela Faust löi Salmisen 6-2.

– Lopussa kiitos seisoo! Näin kai voi ammuntaa luonnehtia, vaikka nopeat juoksut eivät kulkeneetkaan paitsi mitaliotteluissa. Sain taisteltua toisen sijan! forssalainen Marika Salminen arvioi kisaansa.

– Finaali oli mukava kokemus näin ensimmäisellä kerralla. Kaiken kaikkiaan jäi melko tyytyväinen olo toisesta sijasta, vaikka peruskilpailun tulokseni oli huono ja koko tulostaso naisissa vaatimaton. Ampumapaikka oli hyvä, mutta tällä kertaa en pystynyt parempaan.

Kangasalan Kymppi-64:n Sami Heikkilä laukoi toiseksi ilmakiväärin normaalijuoksujen poikien sarjassa. Maanantaina 17 vuotta täyttävä Heikkilä ampui 560 (hitaat juoksut 280 + nopeat juoksut 280) pistettä. Kisan voitti ylivoimaisesti 577 (291+286) pisteellä Venäjän 19-vuotias Mihail Azarenko.

– Pitkästä aikaa meni aikas kivasti! Olen pari päivää potenut kuumeflunssaa. Ehkä sen takia olin tänään vähän enemmän skarppina, kangasalalainen Sami Heikkilä sanoi.

– 280 pistettä nopeilla juoksuilla alkaa kuulostaa ihan hyvältä MM-kisoja ajatellen. Tästä on hyvä jatkaa!

Kansainvälinen liikkuva maalin kilpailu, München, Saksa, 2.-5.6.2010.

Liikkuva maali, 10m ilmakivääri, 60 ls (normaalijuoksut), miehet: 1) Miroslav Janus Tshekki, 2) Emil Martinsson Ruotsi, 3) Vesa Saviahde Suomi ja Krister Holmberg Suomi.
Kultamitaliottelu: Miroslav Janus Tshekki – Emil Martinsson Ruotsi 6-4.
Pronssimitaliottelu: Vesa Saviahde Suomi – Krister Holmberg Suomi 6-4.
Välierät: Holmberg – Janus 3-6 ja Saviahde – Martinsson 2-6.
Peruskilpailu: 1) Emil Martinsson Ruotsi 580, 2) Miroslav Janus Tshekki 580, 3) Krister Holmberg Suomi 578 (293+285), 4) Vesa Saviahde Suomi 578 (290+288), …18) Paavo Myllymäki Suomi 549 (279+270), 19) Staffan Holmström 549 (282+267), …21) Niklas Hyvärinen Suomi 543 (285+258), …26) Vesa-Matti Sallinen Suomi 534 (265+269).

Liikkuva maali, 10m ilmakivääri, 40 ls (normaalijuoksut), naiset: 1) Daniela Faust Saksa, 2) Marika Salminen Suomi, 3) Silke Abramovic Saksa, 4) Anisa Jama Qatar.
Kultamitaliottelu: Marika Salminen Suomi – Daniela Faust Saksa 2-6.
Pronssimitaliottelu: Anisa Jama Qatar – Silke Abramovic Saksa 4-6.
Välierät: Salminen – Abramovic 6-5 ja Faust – Jama 6-2.
Peruskilpailu: 1) Silke Abramovic Saksa 358, 2) Anisa Jama Qatar ja Daniela Faust Saksa 350, 4) Marika Salminen Suomi 345.

Liikkuva maali, 10m ilmakivääri, 60 ls (normaalijuoksut), pojat: 1) Mihail Azarenko Venäjä 577 (291+286), 2) Sami Heikkilä Suomi 560 (280+280), 3) Kai Busch Saksa 558, 4) Tomi-Pekka Heikkilä Suomi 557 (287+270), …9) Jarmo Toiva Suomi 539 (275+264), 10) Jani Suoranta Suomi 535 (277+258).