Lassi Kauppinen ja viisi muuta ampumaurheilijaa aloittivat Urheilukoulussa
14.10.2024 klo 13:28
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Helsingin Laajasalossa maanantaina kuvattu Lassi Kauppinen odotti varusmiespalveluksensa alkua rauhallisin mielin. (Kuva: Lassi Palo)

Kuusi nuorta ampumaurheilijaa aloitti maanantaina varusmiespalveluksensa Puolustusvoimien Urheilukoulussa.

Helsingin Santahaminassa sijaitsevaan Puolustusvoimien Urheilukouluun valittiin aiemmin tänä vuonna 91 urheilijaa 20 eri lajiryhmästä. Heidän joukossaan oli kuusi ampumaurheilijaa.

Urheilukouluun valitut urheilijat aloittivat palveluksensa Kaartin jääkärirykmentissä maanantaina 14. lokakuuta. Heidät koulutetaan tiedustelijoiksi.

Yksi ampumaurheilijoista on skeet-ampuja Lassi Kauppinen (Ala-Hämeen Ampujat). Hän aloitti varusmiespalveluksensa hyvillä fiiliksillä:

– Sinne on mukava mennä. Siellä pääsee treenaamaan ja ampumaan jonkin verran. Helsinki ei ole minulle kovin tuttu kaupunki. Olen kyllä ajanut metrolla, mutta siitä on jo useampi vuosi, Kauppinen sanoi Laajasalossa sijaitsevassa kauppakeskus Saaressa, josta matkaa Santahaminaan oli enää muutama kilometri ja siten varusmiespalveluksen alkamiseen vain hetki.

– Armeijan jälkeen aloitan konetekniikan diplomi-insinöörin opiskelut Oulussa. Siellä menee sitten viitisen vuotta.

Kauppisella, 19, oli hyvä kausi. Hän sijoittui kaksi viikkoa sitten kuudenneksi poikien skeetissä Perun Limassa järjestetyissä MM-kilpailuissa. Heinäkuussa Kauppinen oli 11:s nuorten maailmancupissa Italian Porpetossa. Hän ampui tuloksen 119 ja jäi vain kiekon päähän finaaliuusinnasta.

Toukokuussa Italian Lonatossa järjestetyissä EM-kilpailuissa Kauppinen teki peruskilpailussa neljänneksi parhaan tuloksen 119 ja eteni finaaliin, jossa tuli kuudes sija. Lisäksi hän sai henkilökohtaisen kilpailun PM-hopeaa ja voitti M20-sarjan Suomen mestaruuden.

– Ammuin tänä vuonna ennätysmäärän laukauksia eli noin 26 000. Määrä nousi viime vuodesta noin neljällä tuhannella. Radalla tuli siis vietettyä aika monta tuntia, mutta se on pakko, jos haluaa menestyä. Eli saavuttaa parempia sijoituksia kuin kuudes sija, hän naurahti.

Kauppinen haluaakin ensi vuonna kohentaa arvokisasijoituksiaan ja päästä ehkä myös ampumaan miesten maailmancupeja RPO-ampujana. Hän voi ampua vielä kaksi vuotta junioreissa.

– Kilpailu on kova miesten skeetissä, mutta jos johonkin väliin voisi iskeä. Se on tavoitteeni. Olen tyytyväinen tähän kauteen, koska tulostasoni nousi noin 120:een – välillä sen yli ja välillä ali. Se oli hyvä ja selkeä suunta ylöspäin.

Entä se ensimmäinen aamu armeijassa?

– Totta kai pikkuisen jännittää, mutta olen ollut töissä ja herännyt arkiaamuisin ennen kuutta. Aikainen herätys ei ole mikään ongelma, Kauppinen hymyili.

Kaartin jääkärirykmenttiin IV/24 valitut ampumaurheilijat
Artturi Ervasti, skeet (Oulun Seudun Haulikkoampujat)
Vertti Jauhiainen, kivääri (Etelä-Saimaan Ampujat)
Henri Karlsson, liikkuva maali (Kymppi-64)
Lassi Kauppinen, skeet (Ala-Hämeen Ampujat)
Minea Terkola, kivääri (Salon Seudun Ampujat)
Matias Vyyryläinen, skeet (Euran Seudun Ampujat)