Nuorten Euroopan liiga: Suomi aloitti voitolla ja tappiolla
11.10.2024 klo 22:08
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Ukraina voitti Suomen EYL:n avauspäivänä. (Kuva: Mari Backman-Hyrkäs)

Suomi voitti Viron ja hävisi Ukrainalle, kun nuorten Euroopan liigan finaali alkoi perjantaina Serbiassa.

Nuorten Euroopan liigan (European Youth League) finaalitapahtuma alkoi perjantaina Serbian Novi Sadissa. EYL:ssä kilpaillaan 10m ilmakiväärissä ja -pistoolissa.

EYL:ssä saavat kilpailla vuonna 2006 tai sen jälkeen syntyneet. Suomen maajoukkuevalmennus on linjannut, että kilpailu ei koske maajoukkueurheilijoita.

Suomen joukkueessa ampuvat Sonja Nenonen (Simpeleen Hahlo), Nanna Uuttu (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura), Santeri Kenola (Kankaanpään Ampumaurheilijat) ja Kasper Kemppainen (Keski-Suomen Ampujat). Joukkueenjohtajana ja valmentajana toimii Mari Backman-Hyrkäs.

Suomi saavutti paikan finaaliin, kun se sijoittui toiseksi huhtikuussa Liettuassa järjestetyssä pohjoisen alueen karsinnassa. Finaalissa on mukana kummassakin lajissa kymmenen maata – ilmakiväärissä Suomen lisäksi Unkari, Ukraina, Norja, Italia, Kroatia, Serbia, Viro, Slovenia ja Montenegro.

Kymmenen finaalijoukkuetta on jaettu kahteen alkulohkoon. Lohkojen parhaat kohtaavat sunnuntaina kultamitaliottelussa ja kakkoset pronssimitaliottelussa.

Suomen lohkossa ovat Ukraina, Kroatia, Viro ja Montenegro. Suomi kohtasi perjantaina ensin Viron, jonka se voitti 13–11. Seuraavaksi vastaan asettui Ukraina, joka voitti Suomen 18–6.

Kaikki tulokset löytyvät Siuksen verkkosivuilta.