MM-Peru: Kaarlo Hoppu trapissa sijalle 16
6.10.2024 klo 08:44

Kaarlo Hoppu jäi kahden kiekon päähän finaalirajasta. (Kuvat: Pekka Maunula)

Kaarlo Hoppu oli 16:s poikien trapissa jääden kahden kiekon päähän finaalipaikasta. Silja Nieminen ylsi tyttöjen trapissa sijalle 25.

Teksti: Assi Sipola

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää nuorten MM-kilpailut Perun pääkaupungissa Limassa. Viimeiset mitalit jaetaan sunnuntaina.

Lauantaina (5.10.) suomalaisurheilijat ampuivat trapin henkilökohtaisten kilpailujen toisen kilpailupäivän 50/125 kiekkoa.

Kaarlo Hopun (Pohjois-Hämeen Ampujat) tulos poikien trapin peruskilpailussa oli 114 (24+23+21+24+22), millä hän ylsi sijalle 16. Hoppu jäi kahden kiekon päähän finaalipaikasta. Peruskisan parhaan tuloksen ampui Thomas Agez (Ranska) pistein 123. MM-kullan vei Andres Garcia (Espanja) (42/50).

– Tänään kisa sujui vaihtelevasti. Olen tyytyväinen päivän ensimmäiseen sarjaan, mutta toinen sarja jäi harmittamaan, kun mahdollisuudet finaaliin olivat tiedossa. Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tiedän, että finaalipaikka olisi ollut täysin saavutettavissa. Lähden kuitenkin hyvällä fiiliksellä kohti huomista parikilpailua, kommentoi Hoppu.

Silja Nieminen MM-vauhdissa.

Silja Nieminen (Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura) oli tyttöjen trapin peruskilpailussa 25:s tuloksellaan 101 (23+19+19+19+21). Parhaan tuloksen 118 ampui Noelia Pontes Villarrubia (Espanja). Finaalin pisteraja oli 112. Tyttöjen trapin finaalin voitti Maria Teresa Giorgia Maccioni (Italia) (39/50).

– Kisa meni vähän heikosti omalta osaltani. Oli haastavaa löytää hyvää rytmiä ammuntaan. Huomenna aloitetaan puhtaalta pöydältä parikilpailu Kaarlon kanssa, totesi Nieminen.

Suomesta MM-kisoihin osallistuu kuusi ampumaurheilijaa. Kaikkiaan MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 536 urheilijaa, jotka edustavat 50 eri maata.

Nuorten MM-kilpailut (kivääri, pistooli, haulikko)
26.9.–7.10. Lima, Peru

Suomalaislajien tuloksia la 5.10.

Poikien trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Thomas Agez Ranska 123, 2) Andres Garcia Espanja 121, 3) Federico Martin Ruiz Argentiina 120, … 16) Kaarlo Hoppu Suomi 114. 63 osanottajaa.

Finaali: 1) Andres Garcia Espanja 42/50, 2) Hussein Daruich Brasilia 39/50, 3) Thomas Agez Ranska 30/40.

Tyttöjen trap, peruskilpailu (125 kiekkoa): 1) Noelia Pontes Villarrubia Espanja 118, 2) Sofia Gori Italia 115, 3) Kseniia Stepina 115, … 25) Silja Nieminen Suomi 101. 41 osanottajaa.

Finaali: 1) Maria Teresa Giorgia Maccioni Italia 39/50, 2) Noelia Pontes Villarrubia Espanja 38/50, 3) Sofia Gori Italia 29/40.

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.