Kuusi suomalaisurheilijaa nuorten MM-kilpailuihin Peruun
18.9.2024 klo 07:18
Lassi Palo
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauri Syrjä palasi Länsi-Virginian yliopistoon kuukausi sitten vietettyään kesän Suomessa. Syrjän haastattelu on pian ilmestyvässä Urheiluampuja-lehdessä. (Kuva: WVU)

Kuusi suomalaista ampumaurheilijaa osallistuu nuorten MM-kilpailuihin, jotka alkavat ensi viikolla Perussa.

Kansainvälinen ampumaurheiluliitto (ISSF) järjestää nuorten MM-kilpailut Perun pääkaupungissa Limassa. Ensimmäinen kilpailupäivä on lauantai 28. syyskuuta, ja viimeiset mitalit jaetaan sunnuntaina 6. lokakuuta.

Suomesta MM-kisoihin osallistuu kuusi ampumaurheilijaa. He kilpailevat kiväärissä sekä skeetissä ja trapissa. Kivääriampuja Lauri Syrjä matkustaa kisapaikalle suoraan Yhdysvalloista, missä hän opiskelee Länsi-Virginian yliopistossa (WVU) Morgantownissa.

Suomalaiset aloittavat kisaurakkansa sunnuntaina 29. syyskuuta, jolloin ammutaan 10m ilmakiväärin parikilpailu ja skeetin henkilökohtaisten kilpailujen ensimmäisen päivän 75/125 kiekkoa.

Kaikkiaan MM-kilpailuihin on ilmoittautunut 536 urheilijaa, jotka edustavat 50 maata. Startteja on 1066. Intialla on suurin joukkue (60 urheilijaa). Yhdysvaltain joukkueeseen on nimetty 40 urheilijaa. Kiinan joukkueessa on Suomen tavoin kuusi ampumaurheilijaa.

Limassa kilpailee AIN-tunnuksen alla 29 urheilijaa. Lyhenne tulee sanoista Athlete Individuel Neutre. Se on ranskaa ja tarkoittaa suomennettuna neutraalia yksilöurheilijaa. Urheilijat ovat venäläisiä ja valkovenäläisiä.

Nuorten MM-kilpailut (kivääri, pistooli, haulikko)
26.9.–7.10. Lima, Peru

Suomen joukkue (6)

Kivääri
Pojat: Lauri Syrjä (Asikkalan Ampumaseura)
Tytöt: Alexandra Rosenlew (Esbo Skytteförening)

Haulikko

Skeet
Pojat: Lassi Kauppinen (Ala-Hämeen Ampujat)
Tytöt: Nea Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat)

Trap
Pojat: Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat)
Tytöt: Silja Nieminen (Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura)

Lisää aiheesta ISSF:n verkkosivuilla.