EM-Pilsen: Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä taistelivat sekajoukkuekilpailun EM-hopeaa
31.8.2024 klo 14:38
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä ampuivat sekajoukkuekilpailun EM-hopeaa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Suomalaisten mitaliputki sai jatkoa 10m liikkuvan maalin sekajoukkuekilpailussa. Vuorimaa ja Heikkilä taipuivat kultaottelussa Armenialle erin 4-6.

Euroopan mestaruuskilpailut Tsekin Pilsenissä jatkui 10m sekajuokkuekilpailulla. Suomalaisina pareina aikuisten kilpailuun osallistuivat eiliset Euroopan mestarit Aaro Vuorimaa ja Ida Heikkilä sekä Krister Holmberg ja Aino Vaittinen.

Peruskilpailusta neljän parhaan joukkoon etenivät kaksi Ukrainan paria, Armenia ja Suomen Vuorimaa ja Heikkilä. Heidän tuloksensa oli 373. Ukrainan Denys Babliuk ja Galina Avramenko ampuivat parhaan tuloksen 386, joka on uusi Euroopan ennätys. Krister Holmberg ja Aino Vaittinen sijoittuivat kilpailussa sijalle 8. pistein 354.

Semifinaalissa peruskilpailun paras ja neljäs kohtasivat. Suomalaiset saivat siis vastaansa kovassa vireessä olleet Ukrainalaiset. Babliuk ja Avramenko veivätkin mitaliottelua alkuun 5-1 ja näytti siltä, ettei suomalaisilla ole kultaotteluun asiaa. Vuorimaa ja Heikkilä kuitenkin sisuuntuivat ja luodit alkoivat löytää keskelle. Suomalaiset nousivat ensin tasoihin ja lopulta semifinaalin voittoon erin 6–8. Samalla Suomelle varmistui mitali tässäkin lajissa.

Kultaottelussa Suomi sai vastaansa Armenian joukkueessa ampuneet Gor Khachatryanin ja Gohar Harutyunyanin. Suomi sai hyvän alun ja johti ottelua erin 4-2. Armenialaiset nousivat kuitenkin takaa voittoon ja kaappasivat EM-kultaa erin 4-6. Suomen Aaro Vuorimaalle ja Ida Heikkilälle siis EM-hopeaa!

Lajivalmentaja Mika Kinisjärvi piti 10m lajien menestystä odotusten mukaisena.

-Tämän päivän mixed team kilpailussa peruskisa oli vähän haastava meidän molemmille tiimeille. Aaro ja Ida ylsivät kuitenkin hienosti medal matcheihin ja huh huh… 5-1 tilanteesta nostivat itsensä vielä Gold matchiin. Hienoa, kun medal matcheissa tulee niitä onnistumisia, hienosti vetivät keskelle tänään, hehkutti Kinisjärvi.

– Ilma-ase lajit yhteen niputettuna meni meidän porukaltamme odotusten mukaisesti. Kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen joukkueen esityksiin tähän mennessä, Kinisjärvi sanoo.

Liikkuvan maali EM-kilpailut, 26.8.-4.9. Pilsen, Tšekki

Tulokset 31.8.2024

10m liikkuva maali sekajuokkuekilpailu

Aikuiset: 1) Armenia 6 (378), 2) Suomi 4 (373), 3) Ukraina 6 (386), 4) Ukraina 3 (374)…10 joukkuetta.

Kilpailuaikataulu:

1.9. 50m liikkuva maali hitaat juoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

2.9. 50m liikkuva maali nopeat juoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

3.9. 50m liikkuva maali sekajuoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

Suomen joukkue:

Miehet:
Aaro Vuorimaa
Krister Holmberg

Tytöt:
Aino Vaittinen
Ida Heikkilä

Pojat:
Henri Karlsson
Frans Laukka
Matias Pasanen