EM-Pilsen: Aaro Vuorimaa on uusi Euroopan mestari
30.8.2024 klo 16:22
Sami Heikkilä

Suomella oli todellinen menestyksen päivä liikkuvan maalin Euroopan mestaruuskilpailuissa Tsekin Pilsenissä. Suomalaiset saavuttivat kolme EM-kultaa ja yhden EM-hopea.

Aaro Vuorimaa voitti miesten sarjan Euroopan mestaruuden 10m liikkuvan maalin sekajuoksuilla. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Aaro Vuorimaa tähtäsi miesten sarjan Euroopan mestariksi 10m liikkuvan maalin sekajuoksuilla. Vuorimaan voittotuloksena 378 pistettä. Hopealle sijoittui Ruotsin Andreas Bergström pistein 376. EM-pronssi meni Ukrainan Denys Babliukille uusinnan jälkeen tuloksella 374 (20). Krister Holmberg sijoittui kilpailussa sijalle 8. tuloksellaan 371.

Vuorimaa asetti EM-kilpailuihin tavoitteekseen voittaa ensimmäinen aikuisten sarjan arvokilpailumitali. Nyt Vuorimaalla on niitä jo Pilsenistä kaksi, sillä hän voitti keskiviikkona EM-hopeaa 10m normaalijuoksuilla.

Aaro Vuorimaa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Vetää sanattomaksi! Miesten mestaruus on aina ollut haaveeni ja tänään se toteutui. Keskiviikkonakin olin jo todella lähellä voittoa. Ekalla puoliskolla ammunta sujui mallikkaasti. Toisella puoliskolla jännitys vei jonkun verran pisteitä, mutta se ei harmita yhtään, kun se riitti mestaruuteen, Euroopan mestari Vuorimaa kommentoi kilpailun päätyttyä.

Toisen henkilökohtaisen Euroopan mestaruuden Suomelle tähtäsi tytöissä kilpaillut Ida Heikkilä. Hän tähtäsi EM-kultaa tuloksella 368. Heikkiläkin onnistui kirkastamaan normaalijuoksuilla saavutetun EM-hopeansa heti seuraavassa lajissa. Voitto tuli reilulla erolla EM-hopealle sijoittuneeseen Ukrainan Alina Tkalykiin, joka tähtäsi tuloksen 359 pistettä. EM-pronssia nappasi Ukrainan Anastasiia Bilash pistein 358. Aino Vaittinen sijoittui kilpailussa sijalle 10. tuloksellaan 329.

Ida Heikkilä tähtäsi tyttöjen sarjan Euroopan mestaruuden. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Tosi hyvin meni, ai että huh, hurrasi Heikkilä ja jäi jännittämään miten kilpailussa lopulta käy.

– Ammunta oli tasasta tekemistä ja vaikka sydän hakkasi niin ei ollut älytöntä puuskutusta vaan jatkoin vaikka olisi tehnyt mieli hidastaa tahtia. Odotan kovasti huomista palkintojen jakoa, kun saan mitalin kaulaan, lausui Heikkilä innostuneena.

Poikien sarjassa saatiin nauttia myöskin menestyksestä. Henri Karlsson tähtäsi hyvällä tuloksella 377 EM-hopeaa. Euroopan mestariksi ampui Armenian Gor Khachatryan päivän kovimmalla tuloksella 381. EM-pronssia nappasi Ukrainan Roman Berezitskyi pistein 366. Suomen Matias Pasanen sijoittui kilpailussa neljänneksi ja jäi harmittavasti vain pisteen päähän mitalista. Frans Laukka sijoittui seitsemänneksi pistein 357.

Ammunta kulki tänään hyvin ja tuloskin oli itselle mieluinen, kun en jäänyt omasta ennätyksestänikään kuin pisteen. Näillä on hyvä jatkaa 50m lajeja kohti, analysoi Karlsson kisaansa.

Suomen poikien joukkue ampui EM-kultaa tuloksella 1099. EM-hopea meni Armeniaan pistein 1082 ja EM-pronssi Ukrainaan tuloksella 1061. Mainittakoon, että Suomen poikien joukkueen jokainen urheilija edustaa nyt Suomea ensi kertaa arvokilpailuissa.

Henri Karlsson ampui EM-hopeaa pojissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Oma kilpailuni meni omiin oletuksiin nähden alakantiin.  Mutta tällaisia päiviä on välillä. On tämä toinen joukkue EM-kulta hieno asia ja siitä voin olla tyytyväinen. Nyt vain fokus pienoiskivääri lajeihin, mietti Laukka.

– Aivan huippu fiilikset mitaleista! Vaikka ovatkin joukkuemitaleja niin silti ne tuntuu aivan mahtavalle, riemuitsi Pasanen.