Liikkuvan maalin EM: Aaro Vuorimaa ampui upeasti EM-hopeaa!
28.8.2024 klo 17:18
Sami Heikkilä
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aaro Vuorimaa tähtäsi EM-hopeaa Tšekin Pilsenissä. Vuorimaa nousi peruskilpailun neljänneltä sijalta mitaleille 10m liikkuvassa maalissa. Krister Holmberg sijoittui kilpailussa sijalle 11.

Liikkuvan maalin EM-kilpailut alkoi tänään Tšekin Pilsenissä, kun miehet ja naiset kilpailivat 10m liikkuvassa maalissa. Suomea kilpailussa edustivat Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ja Raseborgs Skyttaren Krister Holmberg.

Peruskilpailun jälkeen mitaliotteluihin eteni neljä parasta ampujaa. Puolan lajilegenda Lukasz Czapla ampui peruskilpailun parhaan tuloksen 582 pistettä. Suomen Aaro Vuorimaa tähtäsi neljänneksi tuloksellaan 567 ja semifinaaliin, jossa hän sai vastaansa Puolan Czaplan. Sijalta kaksi mitaliotteluihin eteni Ukrainan Ihor Kizyma pistein 572 ja Saksan Kris Grossheim tuloksella 568.

Aaro Vuorimaa löysi mahtavat otteet semifinaalissa ja pystyi kaatamaan huippuvireessä olleen Czaplan tiukasti erin 6-4. Vuorimaa tuuletti voittoaan ansaitusta. Vuorimaa varmisti näin mitalin ja eteni kultamitaliotteluun. Toisesta semifinaalista kultaotteluun eteni Kizyma.

Vuorimaa ampui vahvasti kultaottelussa. 11 laukauksen jälkeen hän johti ottelua pistein 5-4, mutta Ukrainan Kizyma taisteli itsensä tasoihin ja voitti EM-kultaa lopulta pistein 8-6. Aaro Vuorimaalle siis upean taistelun jälkeen EM-hopeaa. Puolan Czapla voitti pronssiottelusta EM-pronssia.

-Uskomatonta, vielä en pysty muuta sanomaan, sanoi herkistynyt tuore arvokisamitalisti.

-Olen tosi tyytyväinen mitaliin ja siihen, että pystyin ampumaan tiukassa paikassa näin hyvin. Oli mahtavaa voittaa moninkertainen MM- ja EM-kultamitalisti Czapla semifinaalissa ja varmistaa mitali.

Vuorimaa asetti EM-kilpailujen tavoitteekseen voittaa ensimmäinen aikuisten arvokilpailumitali. Hän saavutti tavoitteen jo ensimmäisessä kilpailussa.

-Tavoite on nyt saavutettu, kun mitali tuli. Nyt vähän pienemmillä paineilla omaa parasta suoritusta tehden seuraavien lajien pariin. Haluan osoittaa ison kiitoksen tukijoilleni, jotka ovat olleet auttamassa mitalin saavuttamisessa, Vuorimaa kiittelee.

EM-mitalistit Aaro Vuorimaa, Ihor Kizyma ja Lukasz Czapla (Kuva: Mika Kinisjärvi)

EM-kilpailut jatkuvat torstaina tyttöjen ja poikien 10m liikkuvalla maalilla.

Liikkuvan maali EM-kilpailut, 26.8.-4.9. Pilsen, Tšekki

Tulokset:

10m liikkuva maali

Miehet: 1) Ihor Kizyma Ukraina 8 (572), 2) Aaro Vuorimaa Suomi 6 (567), 3) Lukasz Czapla Puola 6 (582), 4) Kris Grossheim Saksa 2 (568),… 11) Krister Holmberg Suomi 557,…20 osallistujaa.

Kilpailuaikataulu:

29.8. 10m liikkuva maali, pojat/tytöt

30.8. 10m liikkuva maali sekajuoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

31.8. 10m liikkuva maali, mixed teams

1.9. 50m liikkuva maali hitaat juoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

2.9. 50m liikkuva maali nopeat juoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

3.9. 50m liikkuva maali sekajuoksut, miehet/naiset/pojat/tytöt

Suomen joukkue:

Miehet:
Aaro Vuorimaa
Krister Holmberg

Tytöt:
Aino Vaittinen
Ida Heikkilä

Pojat:
Henri Karlsson
Frans Laukka
Matias Pasanen