Kiväärin SM: Leppä, Palo ja Mattsson Suomen mestarit asentokilpailuissa
18.8.2024 klo 22:07
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Aleksi Leppä (HAS), Marianne Palo (IMAS) ja Elisabeth Mattsson (TSA) veivät asentokilpailuiden Suomen mestaruudet Salossa. Miesten muut mitalistit olivat Aleksi Kasi ja Niko Antila, naisten Essi Heiskanen ja Alexandra Rosenlew. R8N-sarjan mestari Mattsson vei voiton uudella SE:llä 934.

Leppä ampui peruskilpailussa 585 jolla tuli kakkossija pisteen paremmin ampuneen Kasin jälkeen. Finaalissa Leppä ampui 459,6 ja Kasi 454,9.

Leppä oli tyytyväinen kauden päätökseensä ja kuvasi SM-viikonloppua ”ihan hyväksi”.

– Tasasta ammuntaa. Keli ei ole ollut mikään helpoin, sillä aika tuulista on ollut. Tyytyväinen olen omiin suorituksiin, pystyin ampumaan ihan omalla tasolla. Oikeataan yksi vähän heikompi hetki tänään oli pystyn eka sarja, muuten hyvää ammuntaa läpi viikonlopun. Tästä hyvä mieli lyödä aseet kaappiin, ja aloittaa kauan odotettu tauko, Leppä sanoi.

Palo ampui peruskilpailussa 582 ja oli kolmas. Finaalissa hän ampui 459,7.

–  Salon rata ei ole helpoimmasta päästä tuulisissa olosuhteissa. Joten onnistuin ihan hyvin ennakkoa käyttäen. Joskus tosin saatoin ottaa vähän liikaa ja joskus liian vähän. Viikonloppuna kokeilin erilaisia juttuja kilpailujen aikana, jotta tiedän tärkeissä tilanteissa mitä minun täytyy tehdä.  Finaalin yksittäislaukauksissa pystystä tiesin, että laukaukset löytyvät keskeltä, vaikka sykettäkin oli hieman mukana, Palo sanoi.

Häntä ilahdutti viikonloppuna myös seurakavereiden onnistumiset, sillä lauantaina Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseuran joukkue Palo, Marjo Yli-Kiikka ja Nanna Uuttu ampuivat naisten makuun joukkuekilpailun SE:n.

Naisten asentokilpailussa Heiskanen voitti peruskilpailun tuloksella 585. Finaalissa tulos oli 458,1 ja hopeaa Palon jälkeen.

– Peruskisa meni tänään hyvin. Oli aika tuulista, mutta sopivat välit löytyi mihin ampua.  Finaalikin oli ihan ok -hyvä, ja hyvällä mielellä voi lopettaa kauden SM-hopeaan, Heiskanen sanoi.

Kaikki tulokset

Kuvat: Juha Laaksonen