A-HA putsasi SM-skeetin palkintopöydän
11.8.2024 klo 19:47

Timi Vallioniemi ja uran ensimmäinen Suomen mestaruus. Eetu Kallioinen sai hopeaa ja Tommi Takanen pronssia. (Kuvat: Nea Vallioniemi)

Ala-Hämeen Ampujat putsasi palkintopöydän skeetin SM-kilpailuissa Lappeenrannassa.

Skeetin SM-kilpailut järjestettiin viikonloppuna Lappeenrannassa Muukon ampumaurheilukeskuksessa. Ala-Hämeen Ampujien (A-HA) urheilijat veivät suuren osan jaossa olleista SM-mitaleista, sillä se sai miesten kultaa ja hopeaa, naisten pronssia ja junioreiden kultaa sekä kolmoisvoiton Y-sarjan joukkuekilpailussa ja naisten joukkuekultaa.

Miesten SM-skeetin finaalissa oli peräti viisi A-HA:n ampujaa. Kirkkaimmat mitalit menivät A-HA:n Timi Vallioniemelle ja viime maanantaina Pariisin olympialaisista palanneelle Eetu Kallioiselle. Heidän peruskilpailunsa tulokset olivat 122 ja 121. Finaalissa Vallioniemi otti uransa ensimmäisen Suomen mestaruuden numeroin 58–54.

– Se oli kokonaisuudessaan hyvä kisa. Keli oli vaihteleva, ja molempina päivinä tuli vettä. Olen ammuntaani tyytyväinen, ja peruskisan ykkössija tuli jo rutiinilla, Vallioniemi sanoi.

– Olin varmaan urani parhaassa kunnossa, ja tiesin ennen kisaa, että ihan perustekemisellä olen tänä viikonloppuna lähellä Suomen mestaruutta. Olen tyytyväinen, että sain ulosmitattua kisassa voittoon vaaditun tuloksen.

Kuudes miesten finalisti oli Lahden Ampumaseuran Tommi Takanen, joka sijoittui kolmanneksi. Hän ampui peruskilpailussa tuloksen 118 ja finaalissa tuloksen 43.

Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat) voitti naisten skeetin SM-kultaa. Hän rikkoi peruskilpailussa 113 kiekkoa ja oli finaalissa Heidi Huuhiloa (Sibbo Skyttegille) parempi numeroin 54–44. Huuhilon peruskilpailun tulos oli 109. A-HA:n Marja Mäkelä sai pronssia. Hänen peruskisansa tulos oli 107.

Junioreiden kolme parasta: Aapo Ylimäki (vas.), Lassi Kauppinen ja Artturi Ervasti.

Lassi Kauppinen (A-HA) teki juniorifinaalissa tuloksen 52 ja voitti SM-kultaa. M20-sarjan peruskilpailussa hänen tuloksensa oli 119. Aapo Ylimäki (Ylistaron Metsästysseura) sijoittui toiseksi. Hän teki Y16-sarjan peruskilpailussa tuloksen 115.