Kiväärin nuorten SM: Rosenlew, Pietinalho ja Mattsson avauspäivän SE-ampujat
10.8.2024 klo 20:48
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Kiväärin nuorten SM-kilpailuiden avauspäivänä Mikkelissä kolme ampujaa kohensi SE-lukemia. DSE-ennätysmerkinnän tulostensa perään saivat Alexandra Rosenlew N18-sarjan makuukilpailussa (620,6), Helmi Pietinalho N16-sarjan makuukilpailussa (412,4) ja Elisabeth Mattsson R6Y20-sarjan makuukilpailussa (560,0).

– Hyvin meni. Kaikki onnistui mihin pitikin keskittyä. 39 laukausta oli käytännössä niin hyviä kuin voi, Pietinalho kertaili iloisena suunnitellusti sujunutta kilpailuaan.

Helmi Pietinalho
Helmi Pietinalho N16-sarjan makuukilpailun kultaa SE:llä. Kuva: Heidi Lehikoinen

 

Pietinalho voitti myös N16-sarjan 3×20 laukauksen kilpailussa (573) ja Rosenlew voitti makuukilpailun myös N20-sarjassa (615,3).

– Keli oli sillä tavalla vähän vaikea, että valoisuus vaihteli ja osittain oli aika hämärää. Oli vähän vaikeaa nähdä, mutta muuten meni hyvin, Rosenlew sanoi N18-kilpailun jälkeen.

Hänellä on ollut hyvä kesä, mutta tärkeitä kilpailuja on vielä edessäkin.

– Vire paranee koko ajan, en ole vielä huippukunnossa. Ehkä itsevarmuus puuttuu vielä siitä, että pystyn itsevarmana lähtemään aina joka kisaan, Rosenlew sanoo.

M18-kärkitrio.
Santeri Kenola M18-sarjan makuukilpailun mestari. Kuva: Heidi Lehikoinen

 

Päivän muut henkilökohtaiset mestarit olivat Lauri Syrjä M20-sarjan makuukilpailussa (618,4), Santeri Kenola M18-makuukilpailussa (612,1) ja Kasper Kemppainen M16-sarjan makuukilpailussa (409,0) sekä 3×20 laukauksen kilpailussa (577).

– Alkuun oli vaikeuksia saada sellaisia lyhyitä tähtäinaikoja. Olen tottunut ampumaan aika nopeasti, mutta jostain syystä jäin nyt kyttäilemään vähän turhaan. Kun oli hämärä keli, vei aika herkästi sitten ysin puolelle alkuun. Otin sitten pienen tauon 20 laukauksen jälkeen, menin uudestaan ja muutin rytmiä nopeammaksi. Sitten alkoi keskelle osua ja sain ihan ookoo -tuloksen aikaiseksi, Syrjä sanoi ja arvioi kilpailunsa olleen kouluarvosanana kahdeksan.

– Ammunta kulki hyvin ja rennosti. Parannettavaa jäi edelleen. Tyytyväinen olen suoritukseen, paljon hyvää oli ja uutta opittiin. Rauhallisuutta (tarvittaisiin) tiettyihin tilanteisiin, Kenola arvioi kilpailuaan ja kehityskohtiaan.

TTulokset

Kuvia kisoista Ampumaurheiluliiton kuvapankissa