Kasa-ammunnan EM: Suomalaisjuhlat Lohtajalla
4.8.2024 klo 22:20
Heidi Lehikoinen

Lauantaina päättyneet kasa-ammunnan EM-kilpailut Lohtajalla olivat suomalaisjuhlaa, sillä seitsemästä jaossa olleesta mestaruudesta isäntämaa vei viisi.

Bo Lindström

Bo Lindström oli kilpailuihin tyytyväinen sekä Ampumaurheiluliiton kasa-ammuntajaoston puheenjohtajana että yhtenä menestyjänä. Lindström saavutti kisoissa kultaa HV 100m+HV 200m -yhteiskilpailussa sekä hopeaa HV 200m:llä.

– Olen ollut lähellä monta kertaa, mutta nyt marginaalit olivat minun puolella! Olen tyytyväinen suoritukseen, paitsi viimeisenä päivänä keskittyminen herpaantui. Kisajärjestäjille suuret kiitokset, Lindström sanoi.

Jari Laulumaa on yksi Suomen menestyneimmistä kasa-ampujista viime vuosina, ja siihen EM-kilpailut toivat hyvää jatkoa. Laulumaa voitti EM-kilpailun kokonaiskilpailun (2-GUN) sekä LV 100m. HV100m+HV200m yhteistuloksissa sekä LV100+LV200m yhteistuloksissa hän oli toinen.

– Omalta osalta kisat menivät hienosti. Kolme suurta tavoitetta täyttyi: Euroopan mestaruus, kasa-ammunnan Euroopan Hall of Fameen pääsy ja 200:n palkintopallisijoituksen osalta tuli myös täyteen ensimmäisenä päivänä, Laulumaa summasi.

Jari Laulumaa, kuva: Janne Juntunen

Tulokset

LV100 1. Jari Laulumaa FIN(keskellä) 2. Frédéric Guegan FRA(oikealla) 3. Fabian Wallin SWE (vasemmalla)
HV200 1. Janne Juntunen FIN(keskellä) 2. Bo Lindström FIN (vasemmalla) 3. Stefan Karlsson SWE
Hv100 1.Jonas Pettersson (toinen oikealta) FIN 2 Pål Otto Sorensen (toinen vasemmalta)NOR 3. Carlos Pacheco(oikealla) FRA ja kilpailun pienin kasa Jan-Erik Tjärnberg SWE (kuva: Jan-Erik Engman)

HV 100+200 1 Bo Lindström (keskellä) FIN 2 Jari Laulumaa (vasemmalla)FIN 3 Janne Juntunen (oikealla)FIN