PM-kilpailut Tanskassa: Suomalaisilla menestyksekkäitä päiviä kaikissa lajeissa
3.8.2024 klo 23:37
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Suomalaisampujat onnistuivat mainiosti Tanskassa käydyissä PM-kilpailuissa. Mestaruuksia tuli useita ja onnistumisia kaikissa lajeissa.

Kivääriampujat veivät kymmenestä jaossa olleesta mestaruudesta seitsemän.

– Tulihan mestaruuksia enemmän kuin osasi odottaa, 7/10 meille! Oli muutenkin tuloksellisesti monella onnistuneet kisat. Tuli paljon positiivista kokemusta urheilijoille ja finaalikokemuksia ennen kaikkiaan. Porukalla on ollut hyvä henki päällä, ja he ovat hyvin kannustaneet toisiaan eteenpäin. Valmentaja on tyytyväinen, Joni Stenström sanoi.

Alexandra Rosenlew oli yksi onnistuneista suomalaisista: Rosenlew muun muassa voitti ilmakiväärin (249,5)

– Olen kyllä tosi tyytyväinen tuloksiini. Minulla oli uusi ilmakivääri testissä ja olen todella tyytyväinen, että sain sen kulkemaan osittain todella hyvin, vaikka lähtiessä oli vähän epävarmuutta. Piekkarilla peruskisa meni myös ihan hyvin, vaikka olo oli todella epävarma ja jännittynyt. Finaaleihin fiilis kuitenkin parani. Tottakai piekkarin henkilökohtaisen finaalin viimeinen laukaus harmittaa, mutta jätän ensi kerralla sen kasin ampumatta, Rosenlew tuumi.

Haulikon mitalistit. Kuva: Maija Hoppu

 

Skeet ja trap: Kauppisella ”kauden vaikein ja huonoin kisa tuloksellisesti”

Myös skeetissä suomalaiset menestyivät laajalla rintamalla. Janne Vallioniemi voitti miesten skeetin, Marja Mäkelä ja Kaisa Kurki ottivat kaksoisvoiton naisten skeetissä, Lassi Kauppinen otti hopeaa poikien skeetissä ja Suomi nappasi joukkuehopeaa.

Kauppinen ampui peruskilpailussa 114 ja finaalissa 47.

– Kauden vaikein ja huonoin kisa tuloksellisesti, vaikka toiseen sijaan lopulta ylsin. Kaikki pummit tuli kolmelta keskimmäiseltä paikalta ja samoin finaalissa tuli tehtyä tarpeettoman monta pummia ns. perustupliin, Lassi Kauppinen sanoi.

Janne Vallioniemi oli myös omasta suorituksestaan tyytyväisin mielin:

–  Hyvät kisat kun voitto napsahti. Peruskisan tulos jäi hieman vaisuksi, mutta sillä sai kuitenkin kolmosnumeron finaaliin. Kokonaisuutena tyytyväinen omaan suoritukseen, Vallioniemi sanoi.

Hän oli myös valmentajana skeet-joukkueessa, ja oli tyytyväinen kokonaisuuteen:

–  Yleisesti kisat sujuivat loistavasti skeetin osalta. Rata ei ollut mikään helpoin taustan osalta, mutta tulostaso oli kuitenkin kohtuullinen. Sää suosi koko kilpailun ajan, hän sanoi.

Poikien trapissa Saku Tallgren otti hopeaa, Elias Ruusunen pronssia. Tallgren ampui peruskilpailussa 107 ja finaalissa 38.

–  Kisa meni ihan hyvin. Vähän oli takkuinen lähtö finaalissa, mutta meni ihan ok lopulta, Tallgren sanoi.

Pistoolissa Vilja-Alina Ahokangas pisteen päässä pronssista

Pistoolissa suomalaisista esimerkiksi Vilja-Alina Ahokangas oli 25 metrin pistoolilla neljäs ja Otso-Aadolf Ahokangas poikien vastaavassa kilpailussa kymmenes.

– Olen ihan tyytyväinen 25 metrin pistoolin kisaan, kun se meni odotuksia paremmin omalla ennätyksellä ja finaalissa tuli neljäs sija pisteen päässä pronssista. Ruutilajeissa olen kilpaillut hyvin vähän, joten siksi ei ollut juurikaan odotuksia tälle kisalle. Molemmat ilmapistoolikisat sen sijaan olivat pettymys. Molempina päivinä fiilis oli ihan hyvä, mutta teknisesti ammunta tuntui vaikealta eikä oikein kulkenut. Toki ilmapistoolin harjoittelu on ollut viime aikoina rikkonaisempaa, kun Kokkolan ilma-aserata on ollut suljettuna kesä-heinäkuun, Vilja-Alina Ahokangas sanoi.

Kaikki tulokset