Shooting Hopes: Rosenlew viides asentokilpailussa
13.7.2024 klo 19:47
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Alexandra Rosenlew oli viides 3×20 laukauksen asentokilpailussa Shooting Hopes -tapahtumassa Pilsenissä. Rosenlew ampui peruskilpailussa 586 (195+199+192) ja oli siinä kahdeksas, finaalissa suomalaisen tulos oli 427,3. Kilpailuun osallistui 103 ampujaa.

Muista suomalaisista Aino Nenonen oli 50:s tuloksella 573 (193+197+183), Tuulevi Suomus 52:s tuloksella 573 (190+193+190) ja Sonja Nenonen 54:s niin ikään tuloksella 573 (195+197+181).

–  Olen tyytyväinen päivän asentokisaan. Polvi tuntui vähän oudolta, vaikka osukin ihan hyvin alkuun. Päätin ottaa asennon uusiksi, ja sen jälkeen ei lähtenytkään osumaan niin hyvin. Makuu oli hyvä, siellä tuli yksi 9, joka oli ihan omaa sähläämistä. Pysty on tuntunut todella hankalalta jo jonkin aikaa, mutta sain kuitenkin ammuttua ihan ok -pystyn peruskisaan, Rosenlew kertaili.

Finaaliin hän sanoi olevansa ihan tyytyväinen.

– Polvi oli ihan ok, makuulla oli ongelmia saada osumat tarpeeksi alas. Siitä olisin voinut saada pari pistettä enemmän. Pystyssä sitten mokasin vähän ja laitoin käsikapulan liian eteen. Sitten oli vähän hankala ampua. Ylipäätään olen kuitenkin todella tyytyväinen näihin kisoihin. Seuraavat kisat onkin sitten PM-kisat Tanskassa, Rosenlew sanoi.

Poikien ilmakiväärissä Lauri Syrjä oli suomalaisista parhaana 23:s tuloksella 618,1. Niko Antila oli 25:s (618,0) ja Santeri Kenola 49:s (612,0). Kilpailuun osallistui 89 ampujaa, joista voiton vei Italian Luca Sbarbati tuloksella 626,4.

– Tänään kisa oli työläs. Olin todella hermostunut ja jännittynyt kisan alussa. En saanut laukauksia lähtemään ja koko mies oli liian jännittynyt. Tällä kevät/kesäkaudella en ole päässyt ampumaan riittävän useasti kisoja, ja nyt tuntuu että kisassa ampuminen on tosi vaikeaa, Syrjä sanoi.

Hän sai Pilsenissä myös hyviä kokemuksia kilpailuista.

– Tuli hyviä havaintoja, mitä täytyy tehdä toisin ja paremmin tulevia kisoja ajatellen. Olen saanut vietyä omaa ammuntaa hyvin eteenpäin tällä kaudella. Tulokset ovat nousseet yllättävän paljonkin, mutta yliopistosarjaa lukuun ottamatta en ole saanut parastani irti kilpailuissa. Onneksi tässä nyt loppukesästä startteja saa hyvin alle, joten saa rutiinia ennen nuorten MM-kilpailuja. Tekninen puoli tuntuu pelaavan, mutta mentaalipuolella on vielä tekemistä, Syrjä sanoi.

Valmentaja Joni Stenström summasi suomalaisten kisapäiviä tyytyväisin mielin.

– Kaikille karttui kokemusta tästä reissusta. Oli kovia suorituksia suomalaisittain, kun Late (Syrjä) ja Alexandra pääsivät finaaliin. Nämä kisat ovat silti niin kovatasoisia, että ei helpolla tule ne finaalipaikat. Finaalissa ne ampuivat myös hyvin, muutamat muut vaan vähän paremmin. Oppia tuli kaikille tästä reissusta, siitä pitää vaan osata hyödyntää jatkossa. Oli myös positiivista nähdä että tuli kauden parhaita tuloksia ja ennätyksiä täällä, Stenström sanoi.

Tyttöjen 25 metrin ilmapistoolissa Vilja-Alina Ahokangas oli 40:s (535) ja Lumi Saikkonen 43:s (528).

– Sekä tarkkuusosan että pikaosan alku oli vähän hakemista, mutta molempien viimeisiin sarjoihin oon ihan tyytyväinen ja ne oli enemmän normaalia tekemistä. Ainakin sain taas arvokasta kisakokemusta kovatasoisista kisoista. Seuraavan kisat on Tanskan PM-kisat, Ahokangas sanoi.

Poikien 10 metrin ilmapistoolissa Otso-Aadolf Ahokangas oli 43:s tuloksella 551.

Tulossivu

(Rosenlewin kuva: Anssi Mäkinen)