Shooting Hopes: Syrjä neljäs asentokilpailussa
12.7.2024 klo 18:54
Heidi Lehikoinen
JAA  UUTINEN
FACEBOOKISSA

Lauri Syrjä onnistui suomalaisista parhaiten kiväärin ja pistoolin Shooting Hopes -kilpailuissa Pilsenissä perjantaina. Syrjä selvisi 3×20 laukauksen asentokilpailussa finaaliin ja oli neljäs.

Kuva: Joni Stenström

Syrjä eteni finaaliin peruskilpailun kahdeksantena tuloksella 580 (190+196+194).

–  Polvella kokeet osuivat hyvin, mutta kisa ei lähtenyt kulkemaan omalla rytmillä ja hankala oli saada laukauksia lähtemään. Makuulla oli vähän turhan kova yritys paikata polven ysejä, joka näkyi. Pysty kulki mukavasti, ysit oli kaikki lähellä ja tekeminen oli hyvää. Sillä sain nostettua itseni finaaliin, Syrjä sanoi.

Finaali lähti polvelta hyvin käyntiin:

– Vaikka jännitti niin sain pidettyä homman kasassa. Otin hyvät opit talteen peruskisasta. Makuulla kulki ihan kohtuullisesti, vaikka ensimmäinen sarja olikin pelkästään reunakymppejä. Pystyllä sykettä oli vähän liikaa, ja aloin hätäilemään tekemisen kanssa. Jäi hengittelyt vähäisiksi eikä ollut riittävästi rentoutta, Syrjä pohti finaalisuoritustaan.

Kokonaisuutena päivässä oli erittäin paljon hyvää:

– Oli pätkiä mihin voi olla tyytyväinen, joka asennossa kulki hyvin joko finaalissa tai peruskisassa, eli hyvällä mallilla se tekeminen on. Tästä on hyvä jatkaa kohti loppukauden tärkeitä kisoja, Syrjä sanoi.

Muista suomalaisista Niko Antila oli 22:s (575) ja Santeri Kenola 56:s (561).

Ilmakiväärissä Minea Terkola oli parhaana suomalaisena 20:s tuloksella 623,3. Alexandra Rosenlew oli 47:s (619,0), Tuulevi Suomus 54:s (617,2), Aino Nenonen 92:s (607,4), Sonja Myllys 94:s (606,7) ja Sonja Nenonen 96:s (605,3).

– Tänään oli hyvä fiilis lähtee ampumaan. Ammunnan aikana tuli pari huonoa sarjaa, mutta tiesin mitä piti tehdä toisin, niin sitten loppu sujui hyvin. Terkola sanoi.

Poikien 25 metrin ilmapistoolilla Otso-Aadolf Ahokangas oli 39:s tuloksella 542.

–  Ensimmäiseksi 25 metrin kisaksi suoritus oli ihan ok. Alku vähän kankea mutta loppua kohden parani, Ahokangas sanoi.

Tulossivu