Suomalaisille monta voittoa Saksan Walldorfissa
30.6.2024 klo 16:55
Sami Heikkilä

Hämeenlinnan Ampumaseuran Aino Vaittinen ampui Suomen ennätyksen 50m sekajuoksuilla. Lapuan Seudun Ampujien Aaro Vuorimaa ampui voittoihin 10m normaalijuoksuilla ja 50m sekajuoksuilla.

Suomalaiset liikkuvan maalin ampujat rohmusivat mitaleja Saksan Walldorfissa järjestetyissä liikkuvan maalin avoimissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Aaro Vuorimaa ampui huipputuloksen 586 pistettä 10m liikkuvassa maalissa. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

Miesten sarjassa kisaava Aaro Vuorimaa tähtäsi 10m liikkuvassa maalissa kauden kärkituloksen 586 pistettä. Tulos on Vuorimaan uusi ennätys ja tulos jää vain pisteen päähän Krister Holmbergin ja Vesa Saviahteen nimissä olevasta Suomen ennätyksestä. Vuorimaa ampui todella kovat hitaat juoksut 297 ja oli nopeilla juoksuilla loppuun asti kiinni SE:ssä. Sarjan viimeinen laukaus karkasi harmittavasti seitsemän puolelle. Hopeaa nappasi Tsekin Bedrich Jonas tuloksella 580. Kisan kolmas oli Saksan Kris Krosheim tuloksella 579.

– Huhhuh olipahan suoritus! Aluksi vähän harmitti kun takana koko Suomen joukkue repesi viimeisen laukauksen lävähtäessä tauluun, että pisteen päässä oli Suomen ennätys. Lopulta tajusin että tämähän on kuusi pistettä parempi kuin oma henk.koht. ennätykseni. Nyt kisan loputtua on mahtavat fiilikset, hehkutti Vuorimaa.

Vuorimaa tähtäsi tarkasti myös 50m sekajuoksuilla. Hän ampui kilpailun voittoon tuloksella 389. Suomalaisten kaksoisvoiton varmisti Raseborgs Skyttaren Niklas Hyvärinen, joka tähtäsi hopealle pistein 388.

– Sekajuoksut meni hyvin. Pääsin omalle tasolleni ja olen siihen tyytyväinen. Kokonaisuudessaan kisareissu oli hyvä ainakin 10m lajien osalta. Erityismainintana haluan kiittää sponsoreita ja tukijoukkoja tämän reissun tukemisesta, Vuorimaa kiittelee.

Naisten sarjassa Aino Vaittinen ampui voitokkaasti 50m sekajuoksuilla. Vaittinen ampui tuloksen 385, joka kirjataan sarjan uudeksi Suomen ennätykseksi. Aiempi SE tulos 378 oli Ida Heikkilän nimissä. Tässä kilpailussa Kymppi 64:n Ida Heikkilä sijoittui toiseksi tuloksella 380Kisan kolmas oli Saksan Nicola Muller-Fasbender tuloksella 371.

Aino Vaittinen ampui uuden SE:n 50m sekajuoksuilla. (Kuva: Mika Kinisjärvi)

– Jännitti tosi paljon molempina päivinä, mutta olen tyytyväinen siihen miten toimin jännityksen alla. 50m sekarit kulki tosi hyvin eikä nopeissa ollut mitään ongelmaa. Molempien lajien sekajuoksuissa tein henkilökohtaisen ennätykseni. Hieno reissun päätös, iloitsi Vaittinen kilpailujen päätyttyä.

Ida Heikkilä nappasi vuorostaan voitot 10m sekajuoksuilla ja 50m normaalijuoksuilla. 10m sekajuoksujen voittotuloksena 373 (20) ja 50m normaalijuoksujen pisteinä 574. Vaittinen sijoittui näissä kilpailuissa toiseksi ja kolmanneksi tuloksilla 373 (14) ja 564.

Pojissa Kymppi 64:n Henri Karlsson tykitti voittoihin 50m molemmissa lajeissa. Karlssonin voittotulokset olivat 577 ja 387. Raseborgs Skyttaren William Wilkman ampui vuorostaan voittoon 10m sekajuoksuilla pistein 374.

– 50m hitaat juoksut oli jäykkää tekemistä, mutta nopeilla sain kaikki tähdet kohdilleen. 50m sekareilla eka puolikas oli todella hyvä. Toinen puolikas oli tasaista perus tekemistä. Tulos oli hyvä ja kokonaisuutena kisat meni hyvin, kertaili Karlsson kisaansa.

Suomen joukkue menestyi hyvin Waldoffissa. Ylhäällä Ida Heikkilä, Aino Vaittinen, Mika Kinisjärvi, Henri Karlsson ja Matias Pasanen. Alarivissä: Krister Holmberg, Niklas Hyvärinen, Frans Laukka, Aaro Vuorimaa ja William Wilkman.

Walldofissa ammutut tulokset toimivat viimeisinä näyttöinä syyskuussa järjestettäviin EM-kilpailuihin.

Kansainväliset avoimet kilpailut, liikkuva maali 28.-30.6.2024, Walldorf, Saksa

Tulokset 29.-30.6.

10m liikkuva maali

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa Suomi 586, 2) Bedrich Jonas Tsekki 580, 3) Kris Grosheim Saksa 579, 4) Niklas Hyvärinen Suomi 569,…7) Krister Holmberg Suomi 550,… 21 osallistujaa.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Holmberg, Hyvärinen, Vuorimaa) 1705, 2) Saksa 1696, 3) Saksa 1568,… 6 osallistujaa

10m liikkuva maali sekajuoksut

Sarja M: 1) Kris Grosheim Saksa 386, 2) Aaro Vuorimaa Suomi 383, 3) Niklas Hyvärinen Suomi 378, 4) Krister Holmberg Suomi 367,… 21 osallistujaa

Sarja N: 1) Ida Heikkilä Suomi 373 (20), 2) Aino Vaittinen Suomi 373 (14), 3) Daniela Vogelbacher Saksa 368,… 7 osallistujaa.

Sarja M20: 1) William Wilkman Suomi 374, 2) Henri Karlsson Suomi 368, 3) Frans Laukka Suomi 366, 4) Matias Pasanen Suomi 356.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Holmberg, Hyvärinen, Vuorimaa) 1128, 2) Saksa 1112, 3) Itävalta 1035,… 5 osallistujaa.

50m liikkuva maali

Sarja N: 1) Ida Heikkilä Suomi 574, 2) Daniela Vogelbacher Saksa 566, 3) Aino Vaittinen Suomi 564,… 6 osallistujaa.

Sarja M20: 1) Henri Karlsson Suomi 577, 2) Frans Laukka Suomi 569, 3) Matias Pasanen Suomi 568, 4) William Wilkman Suomi 557,…5 osallistujaa.

Joukkuekilpailu: 1) Saksa 1716, 2) Suomi (Laukka, Wilkman Heikkilä) 1700, 3) Saksa 1633,… 6 osallistujaa.

50m liikkuva maali sekajuoksut

Sarja M: 1) Aaro Vuorimaa Suomi 389, 2) Niklas Hyvärinen Suomi 388, 3) Bedrich Jonas Tsekki 384,…5) Krister Holmberg Suomi 380,…18 osallistujaa.

Sarja N: 1) Aino Vaittinen Suomi 386 SE, 2) Ida Heikkilä Suomi 380, 3) Nicola Muller-Fasbender Saksa 371,… 5 osallistujaa.

Sarja M20: 1) Henri Karlsson Suomi 387, 2) Frans Laukka Suomi 381, 3) William Wilkman Suomi 376, 4) Matias Pasanen Suomi 372,… 5 osallistujaa.

Joukkuekilpailu: 1) Suomi (Laukka, Wilkman, Vaittinen) 1143, 2) Saksa 1122, 3) Saksa 1063,… 6 osallistujaa.