Lonaton MC: RPO-ampuja Ahokas parhaana suomalaisena skeetin 11:s
17.6.2024 klo 14:17
Heidi Lehikoinen

RPO-ampuja Samuli Ahokas oli parhaana suomalaisena 11:s, kun skeetin peruskilpailut päättyivät maailmancupissa Lonatossa. Ahokas ampui tuloksen 123.

Ala-Hämeen Ampujia edustava Ahokas oli kilpailussa vahvassa vireessä, sillä hänen sarjansa olivat 25+25+23+25+25.

– Kisa koostui neljästä hyvästä sarjasta ja yhdestä ei ihan niin hyvästä, missä ajatukset eivät ihan olleet samanlailla mukana. Tavoitteena oli finaaliraja rikkoa, joka lopulta onnistui. Tuli myös kiekolla parannettua omaa ennätystä, joten tyytyväinen olen suoritukseeni, Ahokas sanoi.

Samalla tuloksella edettiin siis myös finaaliin, mutta RPO (ranking points only)-ampujat eivät voi ampua finaalissa. Peruskilpailun parhaan tuloksen 124 ampui kuusi ampujaa, joista kolme RPO-ampujia.

Muista suomalaisista Eetu Kallioinen oli 20:s tuloksella 121. Kallioisen sarjat olivat 24+24+25+23+25.

– Oli ihan hyvä kilpailu. Muutama kiekko liikaa ohi, finaalirajaan nähden. Sää oli hieno ampua koko kilpailun ajan, kuten myös koko Lonaton rata, Kallioinen sanoi.

Timi Vallioniemi oli 31:s tuloksella 120 (24+25+23+23+25) ja Tommi Takanen 46:s (25+23+23+24+24).

–  Kaksi ok-päivää kisaan ja yksi huono. Kakkospäivänä (46/50) olisi pitänyt pystyä parempaan, jotta olisi ollut mahdollisuuksia finaalikisaan, Vallioniemi sanoi.

– Tasapaksu suoritus, millä ei näissä kisoissa tee mitään. Harmittaa, Takanen sanoi.

Peruskilpailun ja lopulta myös finaalin ykkönen oli Tanskan Jesper Hansen. USA:n Conner Lynn Prince oli kilpailun kakkonen ja Qatarin Rashid Saleh Al-Athba kolmas. Peruskilpailun kakkonen Ranskan Eric Delaunay jäi kuudenneksi ja peruskilpailun kolmonen Chilen Hector Andres Floers Barahona viidenneksi.

Naisten kilpailussa Marjut Heinonen oli 43:s tuloksella 110. Heinosen sarjat olivat 23+21+24+20+22. Finaaliin vaadittiin 120.

– Ehkä ne parhaimmat paukut meni olympiakarsintoihin, Heinonen sanoi.

Naisten kilpailun voitti Italian Diana Bacosi ennen USA:n Dania Jo Vizziä. Austen Jewell Smith oli kolmas. Peruskilpailun ykkönen oli Vizzi tuloksella 121 (+14) ennen saman 121 ampuneita Smithia ja Ruotsin Victoria Larssonia.