Lonaton MC: Satu Mäkelä-Nummela trapin avauspäivän jälkeen 24:ntenä
12.6.2024 klo 19:00

Vuoden viimeinen ampumaurheilun maailmancup on alkanut Italian Lonatossa. Satu Mäkelä-Nummela on parhaana suomalaisena avauspäivän jälkeen sijalla 24.

Kansainvälisen ampumaurheiluliiton (ISSF) vuoden viimeinen maailmancup alkoi keskiviikkona Italian Lonatossa. Suomalaisillekin erittäin tutulla radalla kilpaillaan haulikkolajeissa eli trapissa ja skeetissä.

Lonatoon on ilmoittautunut 397 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 72 maata. Suomesta kilpailuun osallistuu neljätoista urheilijaa – yhdeksän trapiin ja viisi skeetiin.

Lonatossa ammuttiin keskiviikkona miesten ja naisten trapin ensimmäisen kilpailupäivän 75/125 kiekkoa. Peruskilpailun viimeiset 50 kiekkoa ja kuuden parhaan finaalit ovat vuorossa torstaina.

Miesten trapiin osallistuu viisi suomalaista: Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Simo Köylinen ja Juho Mäkelä, Pohjois-Hämeen Ampujien Mika Myllylä, Orimattilan Jymyn Ari Simola ja Sibbo Skyttegillen Jukka Takala. Myllylä ja Simola ovat RPO-ampujia (ranking points only).

Mäkelä on 59. sijalla tuloksellaan 68. Takalan sijoitus on 79:s, kun hän teki tuloksen 67. Köylisen tulos oli 66 ja Myllylän 64. He ovat sijoilla 87 ja 105. Simola on 110:s rikottuaan 63 kiekkoa.

Avauspäivän kaikki kiekot rikkoi Kiinan Haicheng Yu. Viisi miestä on tuloksessa 74.

Naisten kilpailussa ovat suomalaisista mukana OSU:n Noora Antikainen, Satu Mäkelä-Nummela ja Satu Pylkkänen (RPO) sekä SSG:n Mopsi Veromaa. Mäkelä-Nummelan avauspäivän tulos oli 66, jolla hän jatkaa kilpailua 24. sijalta. Kärjessä on Slovakian Zuzana Rehak Stefecekova, jonka tulos oli 74.

Antikainen rikkoi 65 kiekkoa ja on sijalla 36. Veromaa on 41. sijalla tuloksellaan 64. Pylkkäsen tulos oli 58 ja sijoitus 59:s.

Miesten ja naisten skeet ammutaan Lonatossa kolmipäiväisenä kilpailuna. Henkilökohtaiset kilpailut alkavat lauantaina ja päättyvät ensi viikon maanantaina. Skeetin parikilpailu on tiistaina.

Kaikki tulokset ISSF:n verkkosivuilla.