EM-Osijek: Suomi 13:s junioreiden trapin parikilpailussa
20.9.2023 klo 14:55

Kaarlo Hoppu ja Silja Nieminen. (Kuva: Pekka Maunula)

Suomi on sijoittunut 13:nneksi junioreiden trapin EM-parikilpailussa.

Kroatian Osijekissa järjestettävissä haulikkolajien EM-kilpailuissa oli keskiviikkona vuorossa junioreiden trapin parikilpailu. Suomen joukkueessa ampuivat Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat) ja Silja Nieminen (Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura).

Karsinnassa ammuttiin 150 kiekkoa. Suomen tulos oli 130, jolla se sijoittui 13:nneksi. Hopun tulos oli 71 (24+23+24) ja Niemisen 59 (22+17+20). Neljän parhaan mitaliotteluihin pääsi tuloksella 137 (Ranska).

Kultamitaliotteluun eteni uusinnan jälkeen karsinnan kaksi parasta, jotka olivat Italia 2 ja Tshekki 2. Espanja 1 putosi pronssiotteluun. Nämä kolme joukkuetta tekivät tuloksen 138.

Hoppu lähti parikilpailuun hyvällä fiiliksellä edellisten päivien jälkeen. Hän sijoittui eilen hienosti viidenneksi henkilökohtaisessa kilpailussa.

– Kisa meni hyvin ottaen huomioon, että ammuin ensimmäistä kertaa koskaan parikilpailua. Vaikka ammunta ei itsessään tietenkään muuttunut, niin oli mukava seurata parin suoritusta vierestä, Hoppu sanoi.

– Olen tyytyväinen sekä omaani että Siljan suoritukseen. Saimme varmasti hyvää kokemusta tulevaan. Tästä on hyvä kummankin jatkaa eteenpäin!

Hopun mukaan oli mukava huomata, että hyvä vire jatkui vielä eilisen onnistumisen jälkeenkin:

– Paketti pysyi kasassa, ja suorittaminen oli tasaista. Hyvästä päivästä on mukava jatkaa, ja nyt katse onkin kääntynyt torstain joukkuekisaa kohti.

Nieminen puolestaan totesi, että parikisaa mentiin ampumaan hyvällä fiiliksellä.

– Eka sarja meni hyvin, mutta toisessa tulikin sitten huono sarja. Pääkoppa ei kestänyt, ja rupesin ylisuorittamaan. Vika sarja oli sitten taas ookoo. Kaarlo sen sijaan ampui todella hienosti kaikki sarjat. Kiva oli kisata, hän summasi.

Torstain EM-ohjelmassa ovat junioreiden trapin joukkuekilpailut. Suomen poikien joukkueessa ampuvat Kaarlo Hoppu (Pohjois-Hämeen Ampujat) sekä Orimattilan Seudun Urheiluampujia edustavat Samuel Ruusunen ja Saku Tallgren.

Osijekissa ei ole perjantaina kilpailutapahtumia. Miesten ja naisten trap alkaa lauantaina.

Osijekin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on ensi tiistai eli 26. syyskuuta. Kisoihin osallistuu 415 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 41 maata. Suomesta on mukana kahdeksantoista urheilijaa.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)