EM-Osijek: Suomi 20:s skeetin parikilpailussa
12.9.2023 klo 18:23

Suomi sijoittui 20:nneksi skeetin EM-parikilpailussa Kroatiassa tiistaina.

Haulikkolajien EM-kilpailut Kroatian Osijekissa jatkuivat tiistaina skeetin parikilpailulla. Suomen joukkueessa ampuivat Timi Vallioniemi (Ala-Hämeen Ampujat) ja Marjut Heinonen (Oulun Seudun Haulikkoampujat).

Karsinnassa ammuttiin 150 kiekkoa. Suomen tulos oli 139, jolla se sijoittui 20:nneksi. Uusintaan neljän parhaan mitaliotteluihin pääsi tuloksella 146.

Kultamitaliotteluun pääsi karsinnan kaksi parasta, jotka olivat Iso-Britannia 1 (147) ja uusinnan jälkeen Tshekki 1 (146). Uusinnassa pronssiotteluun putosivat Italia ja Ukraina 1. Saman tuloksen (146) tehnyt Saksa 2 jäi uusinnassa ulos mitaliotteluista ja sijoittui viidenneksi.

Vallioniemen tulos oli 68 (22+23+23) ja Heinosen 71 (23+24+24).

– Tämän päivän kisa sujui samaan tapaan kuin henkilökohtainenkin kisa: yhtä haastavaa oli. Huomiseksi tsempataan vielä joukkuekisaan ja lopetetaan kausi tämän vuoden osalta siihen, Vallioniemi sanoi.

Heinonen puolestaan totesi, että perustekemisen tasolla ”ihan ok kisa”.

Iso-Britannia 1 voitti parikilpailun Euroopan mestaruuden, kun se oli Tshekki 1:stä parempi numeroin 42–41. Mestarijoukkueessa ampuivat Ben Llewellin ja Amber Rutter. Hopeamitalit saivat Tomas Nydrle ja Martina Kucerova. Himmeimmät mitalit menivät lopulta Italia 2:lle, joka voitti pronssiottelussa Ukraina 1:n myös pistein 42–41.

Keskiviikon EM-ohjelmassa ovat skeetin joukkuekilpailut. Suomen miesten Joukkueessa ampuvat Vallioniemen lisäksi Lari Pesonen (Ilomantsin Erämiehet) ja Tommi Takanen (Lahden Ampumaseura).

Poikien ja tyttöjen trap alkaa perjantaina.  Osijekin EM-kilpailujen viimeinen kilpailupäivä on tiistai 26. syyskuuta. Kisoihin osallistuu 415 ampumaurheilijaa, jotka edustavat 41 maata. Suomesta on mukana kahdeksantoista urheilijaa.

Haulikkolajien EM-kilpailut (skeet, trap)