Salossa jaettiin 50m kiväärin SM-mitalit
7.8.2023 klo 11:52

Salossa ammuttiin viikonloppuna 50m kiväärin Suomen mestaruuksista.

Salon Seudun Ampujat (SaSA) järjesti viikonloppuna 50m kiväärin SM-kilpailut. Mestaruudet ratkottiin miesten ja naisten sarjoissa sekä lv-sarjoissa.

Miesten 50m pienoiskiväärin asentokilpailun (3×20 ls) Suomen mestaruuden voitti Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura). Hän voitti finaalissa Sebastian Långströmin (Kyrkslätt Skytteförening) 1,4 pisteen erolla. Lepän peruskilpailun tulos oli 589, ja finaalissa tulostaululle kirjattiin 451,8 pistettä.

Naisten asentokilpailun SM-kulta meni Essi Heiskaselle (Pieksämäen Seudun Ampujat), jonka finaalin voittotulos oli 456,6 pistettä. Marianne Palo (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) oli toinen 456,1 pisteellään. Heiskanen oli myös peruskisan ykkönen (585).

Makuuasennon Suomen mestaruudet voittivat Juha Rutonen (HAS) ja Pauliina Frilander (Hahlo). Heidän voittotuloksensa olivat 617,1 ja 617,6.

Jarkko Mylly (Haapajärven Ampumaseura) voitti R6-sarjan mestaruuden (603,8) ja Markus-Pekka Dreyer-Perkiömäki (IMAS) R9-sarjan kultamitalin (610,9).

Kaikki tulokset SaSA:n verkkosivuilla.