Aleksi Leppä ja Joonas Kallio GP Lepän voittajat
20.1.2019 klo 15:39

Ilmapistoolin kolme parasta: Elina Silver (vas.) Joonas Kallio ja Ella Hakala. (Kuvat: Mikko Mattila)

Aleksi Leppä ja Joonas Kallio ottivat ykkössijat GP Leppa.fi -kilpailussa, joka järjestettiin viikonvaihteessa Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla. Leppä voitti ilmakiväärin ja Kallio ilmapistoolin.

Aleksi Leppä voitti ilmakiväärin, Saana Peltonen oli toinen ja Jenna Kuisma kolmas.

Savonlinnassa Tanhuvaaran urheiluopistolla järjestettiin viikonloppuna GP Leppä -nimellä tunnettu kilpailu. Se on epävirallinen cup-muotoinen tapahtuma, jossa on kaksi sarjaa eli ilmakivääri ja ilmapistooli.

Aleksi Leppä (Haminan Ampumaseura) ja Saana Peltonen (Keuruun Seudun Ampujat) kohtasivat ilmakiväärin finaalissa. Voitto meni Lepälle pistein 104,2-103,0. Ilmapistoolin ykkönen oli Joonas Kallio (Suomussalmen Urheiluampujat), joka voitti finaalissa Elina Silverin (Turun Seudun Ampujat). Kallion voittopisteet olivat 98,2-95,6.

Naisten ilmakiväärissä eilen kovan tuloksen (628,0) tehnyt Jenna Kuisma (Kyrkslätt Skytteförening) sijoittui ilmakiväärissä kolmanneksi ja Annika Sihvonen (Savonlinnan Metsästys- ja Ampumaseura) neljänneksi. 14-vuotias Ella Hakala (Isonkyrön Metsästys- ja Ampumaseura) oli ilmapistoolissa kolmas. Neljänneksi sijoittui Ritva Karri (Kokkolan Metsästys- ja Ampumaseura).

Voittajat saivat 600 euron palkintosekin. Kakkoset saivat 450 euroa ja kolmoset 300 euroa. Sonja Siitonen voitti arvonnassa Inbandin sähköisen taululaitteen ja Marko Mäkelä 10 000 pienoiskiväärin patruunaa.

Viime vuoden voittajat olivat Juho Kurki (ilmakivääri) ja Rauno Hartikainen (ilmapistooli).

GP Leppa.fi -kilpailu (ilmakivääri ja -pistooli)