Antti Puhakka 12:s miesten vakiokiväärin EM-kilpailussa
11.8.2011 klo 12:00

Antti Puhakka oli 300m vakiokiväärin kilpailussa paras suomalainen eli 12:s.
Henri Häkkinen sijoittui kilpailussa 16:nneksi.
Kari Pennanen, kilpailun 21:s.
Pancevon kaupungissa sijaitsevalla 300m radalla kilpaillaan vielä EM-kisojen päätöspäivänä eli ensi lauantaina.

Antti Puhakka sijoittui 12:nneksi miesten 300m vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa torstaina Serbian Belgradissa järjestettävissä ampumaurheilun EM-kilpailuissa. Hän tähtäsi tuloksen 576. Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kuudenneksi. Miesten ja poikien skeetissä ammuttiin ensimmäinen kilpailupäivä.

Miesten 300m vakiokiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa Antti Puhakka oli suomalaiskolmikosta tällä kerralla paras. Hän tähtäsi tuloksen 576, joka oikeutti 12. sijaan. Makuulta hän ampui tuloksen 199, pystystä 183 ja polvelta 194. Kotkan Ampumaseuran urheilija ei kuitenkaan ollut tyytyväinen suoritukseensa.

‒ Ei oikein maistunut. Makuu ja polvi olivat jonkinlaisia, pysty sen sijaan oli aika haasteellista. Eilisen harjoituksen perusteella odotin parempaa, hän mietti Pancevon kaupungissa käydyn kilpailun päätyttyä.

Puhakka kilpailee muiden suomalaisten tavoin vielä lauantaina eli Belgradin EM-kilpailujen päätöspäivänä. Tuolloin ammutaan 300m kiväärin 3×40 laukauksen kilpailu.

‒ Jos saisi yhden onnistuneen kisan tälle reissulle, Puhakka sanoi.

Henri Häkkinen Joensuun Ampujista oli kysymysmerkkinä kilpailun päätyttyä. Pystyasennon jälkeen ja vielä ennen viimeistä polvisarjaansa hän hyvin vauhdissa mukana, mutta sitten tapahtui jotain, jota hän ei osannut selittää.

‒ Polven toka sarja on vähän hämärä… Laukaukset eivät olleet lainkaan siellä, missä niiden piti olla. Yleensä jos ampuu huonosti, ampuu huonosti, mutta nyt se ei ollut sitäkään, Häkkinen ihmetteli ja kysyi entiseltä huippuampujalta Tapio Säynevirralta näkikö tämä mitä oikein tapahtui. Ei hänkään osannut sanoa.

‒ No, siihen se homma lopahti. Ei sitä oikein kehua voi, Häkkinen lopulta sanoi.

Häkkisen tulos oli 574 ja sijoitus 16:s. Makuulta hänen tuloksensa oli 197, pystystä ja 190 ja polvelta 187. Ihmetystä aiheuttaneen polviasennon toinen sarja oli 91.

Kari Pennanen Kouvolan Metsästys- ja Ampumaseurasta oli lyhytsanainen kisan jälkeen. Hän ei ollut lainkaan tyytyväinen tulokseensa 569 (makuu 198, pysty 181, polvi 190), jolla heltisi 21. sija. Suomen Ampumaurheiluliiton kiväärilajien päävalmentaja Juha Hirvi sanoi Pennasen joutuneen ampumaan radan vaikeimmissa tuuliolosuhteissa.

‒ Se on Karin puolustukseksi sanottava, Hirvi sanoi.

Joukkuekilpailussa Suomi sijoittui kuudenneksi (1719).

Miesten skeetin ensimmäisen kilpailupäivän eli 75 kiekon jälkeen Heikki Meriluoto on parhaana suomalaisena sijalla 18. Oulun Seudun Haulikkoampujien urheilija rikkoi 73 kiekkoa (24+24+25). Viisi miestä rikkoi kaikki 75 kiekkoa.

Marko Kemppainen Suomussalmen Urheiluampujista on tuloksellaan 73 (25+25+23) sijalla 33. Sibbo Skyttegillen Lauri Leskinen on rikkonut 72 kiekkoa (23+24+25) ja on sijalla 36.

Huomenna ammutaan skeetin toinen kilpailupäivä eli 50 kiekkoa ja 25 kiekon finaali.

Poikien skeetissä Henri Sorvo ja Marko Haataja ovat sijoilla 4 ja 34. Lahden Ampumaseuraa edustavan Sorvon tulos oli 73 (25+23+25). Oulun Seudun Haulikkoampujia edustavan Haatajan ensimmäisen päivän tulos oli 65 (22+22+21). Myös pojat jatkavat kilpailuaan huomenna perjantaina.

Suomen mitalisaldo on kymmenen EM-kilpailupäivän jälkeen viisi kultaa sekä yksi hopea ja pronssi. Marjo Yli-Kiikka saavutti viime viikon perjantaina olympiamaapaikan Suomelle, kun hän tähtäsi paikan arvoisesti naisten 50m pienoiskiväärin 3×20 laukauksen kilpailussa. Yli-Kiikan lisäksi olympiamaapaikan ovat hankkineet Mira Suhonen (ilmapistooli), Satu Mäkelä-Nummela (trap) ja Kai Jahnsson (ilmapistooli).

EM-Belgradin jälkeen suomalaisten on mahdollista saavuttaa olympiamaapaikkoja Lontooseen 2012 enää haulikon MM-kilpailuissa syyskuussa ja ilma-aseiden EM-kilpailuissa Vierumäellä ensi helmikuussa.

Ampumaurheilun EM-kilpailut
Belgrad, Serbia 31.7.-14.8.

Tuloksia to 11.8.

Miesten 300m vakiokivääri 3×20 ls: 1) Henry Josselin Ranska 585, 2) Peter Sidi Unkari 583/20 sisäkymppiä, 3) Cyril Graff Ranska 583/15, 4) Michael Podolak Itävalta 582/21, 5) Stian Bogar Norja 582/17, 6) Valerian Sauveplane Ranska 581/24, 7) Odd Arne Brekne Norja 581/14, 8) Marcel Buerge Sveitsi 580, … 12) Antti Puhakka Suomi 576, … 16) Henri Häkkinen Suomi 574, … 21) Kari Pennanen Suomi 569.

Miesten 300m vakiokivääri 3×20 ls, joukkuekilpailu: 1) Ranska 1749, 2) Norja 1742, 3) Sveitsi 1734, … 6) Suomi 1719.

Poikien 25m pistooli 60 ls: 1) Aaron Sauter Saksa 583, 2) Sandro Loetscher Sveitsi 582, 3) Florian Fouquet Ranska 579/uusinta 49, 4) Aleksandr Alifirenko Venäjä 579/47, 5) Peeter Olesk Viro 576, 6) Simon Liesch Sveitsi 575, 7) Christian Klauenboesch Sveitsi 574, 8) Oliver Geis Saksa 574.

Poikien 25m pistooli 60 ls, joukkuekilpailu: 1) Sveitsi 1731, 2) Venäjä 1718/46 sisäkymppiä, 3) Saksa 1718/41.

Ohjelma ja suomalaiset pe 12.8.

Klo 10.00 Skeet 2/2 kilpailupäivä(Miehet: Marko Kemppainen, Lauri Leskinen, Heikki Meriluoto), (Pojat: Marko Haataja, Henri Sorvo)