Ampumaurheilu sopii lähes kaikille

esittely

Ampumaurheilu sopii harrastuksena ja kilpailulajina lähes kaikille, myös henkilöille, joilla on jokin toimintarajoite. Ampumaurheilu voi olla Sinun lajisi, jos olet kiinnostunut kehittämään tarkkuutta ja keskittymiskykyä, haluat tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusia ystäviä.

Harrastuksessa alkuun pääsemiseksi ei välttämättä tarvita omaa asetta tai apuvälineitä. Useimmissa ampumaseuroissa on koulutuskäytössä aseita, joilla harrastuksen voi aloittaa. Liikuntavammaiset henkilöt käyttävät samanlaisia aseita kuin vammattomat harrastajat. Näkövammaisilla henkilöillä aseessa on käytössä elektroninen tähtäin, jota ei ole käytössä vammattomilla urheilijoilla.

Liikuntavammaiset henkilöt harrastavat ampumaurheilua ilma-, ruuti- ja haulikkoaseilla. Pyörätuolia käyttävät henkilöt ampuvat istuen omassa tuolissaan. Liikuntavammaiset henkilöt, joilla on heikkouksia käsivoimissa saavat ampua tuelta ja voivat käyttää avustajaa esimerkiksi aseen lataamiseen. Näkövammaiset henkilöt ampuvat ilma-aseella makuu- ja pystyasennoista ja saavat käyttää avustajaa mm. ampuma asennon karkeaan suuntaamiseen.

Suurimmalta osalta ohjaus ja opetus tapahtuu kuten vammattomillakin. Harjoitettavat asiat kuten ammunnan lajitekniikat ovat samat niin vammattomilla kuin vammaisillakin.

Lisätietoja:
Liikuntavammaisten ampumaurheilu Valmentaja
Timo Vaitiniemi, puh. 040 754 4745, timo.vaitiniemi@icloud.com

Näkövammaisten ampumaurheilu Valmentaja
Mikko Taussi, puh. 040 043 6416, mikko.taussi@gmail.com